Διεθνή

Netanyahu: Ο Erdogan βομβαρδίζει κουρδικά χωριά και στηρίζει τους τρομοκράτες της Γάζας

Netanyahu: Ο Erdogan βομβαρδίζει κουρδικά χωριά και στηρίζει τους τρομοκράτες της Γάζας
Οσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Με δηλώσεις που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» ολοκλήρωσε τη συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ο B. Netanyaju δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Macron ότι «όσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι την πραγματικότητα ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»
Υποστήριξε μάλιστα ότι «πρότεινα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Abbas, να καθίσουμε και να διαπραγματευτούμε την ειρήνη καθώς τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, αναφερόμενος στο Ιράν ο Netanyahu υποστήριξε ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να οργανώσει χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στη Συρία με σκοπό να πολεμήσει και να καταστρέψει το Ισραήλ. «Κάτι τέτοιο δεν θα το ανεχθούμε» υπογράμμισε.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Tayyip Ertdogan, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα δεχτεί μαθήματα από εκείνον που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, στηρίζει το Ιράν και τους «τρομοκράτες» στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron ωστόσο προέτρεψε τον Netanyahu να προχωρήσει σε θαρραλέες χειρονομίες προς τους Παλαιστίνιους ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Παράλληλα όμως καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο «τις επιθέσεις κάθε μορφής των τελευταίων ωρών και ημερών εναντίον του Ισραήλ».
Ο πρόεδρος Macron φέρεται να δήλωσε στον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι διαφωνεί με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Επέμεινε ότι η διένεξη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα πρέπει να επιλυθεί μέσω μιας διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών κι όχι στη διαμεσολάβηση άλλων που θα μπορούσε να πυρπολήσει την ειρήνη στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης