Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χιλιάδες Oυκρανοί διαδηλώνουν υπέρ της απελευθέρωσης του ηγέτη της αντιπολίτευσης

Reuters: Χιλιάδες Oυκρανοί διαδηλώνουν υπέρ της απελευθέρωσης του ηγέτη της αντιπολίτευσης
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Saakashvili, είχε διατελέσει πρόεδρος στην Γεωργία, όπου και κατάγεται, ενώ απο το 2013 ζεί και πολιτεύεται στην Ουκρανία 
Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί διαδήλωσαν στο κέντρο του Κιέβου ενάντια στην κράτηση του προέδρου της αντιπολίτευσης Mikheil Saakashvili ενώ τάχθηκαν κατά της πολιτικής του προέδρου Petro Poroshenko.
Ο Saakashvili, είχε διατελέσει πρόεδρος στην Γεωργία, απ όπου και κατάγεται, για 9 χρόνια ως το 2013 οπότε και μετακόμισε στην Ουκρανία μετά από μια λαϊκή εξέγερση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τη γεωργία.
Οπως αναφέρει το Reuters, από το 2015 έως και το 2016 ήταν στο πλευρό του προέδρου Poroshenko ως περιφερειακός κυβερνήτης.
Έκτατε κατηγορεί τις ουκρανικές αρχές για διαφθορά γεγονός που τον οδήγησε απέναντι στο νόμο με τους εισαγγελείς να τον κατηγορούν ότι βοήθησε σε εγκληματική οργάνωση, κατηγορώντας τον ότι υποσκάπτει την πολιτική εκστρατεία του Poroshenko.
Αυτό ωστόσο τον έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στον Ουκρανικό λαό ο οποίος κατέβηκε κατά χιλιάδες στους δρόμους καταγγέλλοντας την εξόντωση του από την κυβέρνηση του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης