Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Kρίσιμος ο Δεκέμβριος για την επένδυση του Ελληνικού - Τελειώνει ο χρόνος που έχουν θέσει οι δανειστές

Kρίσιμος ο Δεκέμβριος για την επένδυση του Ελληνικού - Τελειώνει ο χρόνος που έχουν θέσει οι δανειστές
Για την κρισιμότητα του επόμενου χρονικού διαστήματος έκανε λόγο σε πρόσφατη συνέντευξη του και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου
Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, για την επένδυση στο Ελληνικό προκειμένου το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) να πάρει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος και να σταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Στο τελικό σχέδιο εκτιμάται ότι θα εξαλειφθούν οι 15 κύριοι (όπως ύψος κτιρίων) και 51 δευτερεύοντες όροι, περιορισμώνς και κατευθύνσεων,  περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί.
Στελέχη της Lamda Development υποστηρίζουν ότι στην κυρωμένη από τη Βουλή σύμβαση προβλέπεται ρητά ως όρος για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης «ουσιωδώς στη μορφή στην οποία υποβλήθηκε» από την εταιρεία στο πλαίσιο του διαγωνισμού.
Τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν είναι ακόμη πολλά και ο χρόνος που απομένει ολοένα και λιγοστεύει, καθώς βάσει των δεσμεύσεων της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές της χώρας οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Για την κρισιμότητα του επόμενου χρονικού διαστήματος έκανε λόγο σε πρόσφατη συνέντευξη του και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.
O επικεφαλής του Ομίλου τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται τα Προεδρικά Διατάγματα που θα καθορίζουν τις ζώνες, το ύψος των κτιρίων κλπ. που θα δημιουργηθούν εντός της έκτασης «Εκεί  θα ξεκαθαρίσει αν η επένδυση θα προχωρήσει» τόνισε χαρακτηριστικά.
Το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου έχοντας στην ατζέντα του τα πολεοδομικά τα χωροταξικά  και τα περιβαλλοντικά θέματα της επένδυσης.
Σύμφωνα  με κυβερνητική πηγή το Κεντρικό Συμβούλιο  Διοίκησης  θα συνεδριάσει τουλάχιστον άλλες τρεις φορές την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό την οριστικοποίηση  όλων των θεμάτων για να εισέλθει στη συνέχεια στην τελική ευθεία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος που είναι απαραίτητο για να μπει η επένδυση του ελληνικού στο στάδιο της υλοποίησης Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο το ΠΔ και θα αποσταλεί προς υπογραφή προς τους αρμόδιους υπουργούς.
Ένα ακόμη πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η μετεστέγαση 69 διαφορετικών φορέων από τους οποίους 44 είναι του δημόσιου τομέα και 25 του ιδιωτικού.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της ΟΣΥ, για την οποία αναζητείται νέο αμαξοστάσιο όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και το οποίο θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018, όταν όλοι διαβεβαίωναν ότι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν στα τέλη του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης