Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι καταναλωτικές δαπάνες, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2017

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι καταναλωτικές δαπάνες, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2017
Σύμφωνα με την Markit, 6 από τους 8 εμπορικούς τομείς της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσαν πτώση
Πτώτη για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στη Μεγάλη Βρετανία τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (11/12) στοιχεία της Markit, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις εξελίξεις στη διαδιακσία εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, οι συνολικές δαπάνες υποχώρησαν κατά -0,9% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -2,1% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη ωστόσο να αναμένεται να καταγράψει την μεγαλύτερη ετήσια πτώση των τελευταίων πέντε ετών.
Σε ότι αφροά το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι δαπάνες ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά +2,4%, παραμένοντας ωστόσο στα ασθενέστερα επίπεδα από το 1997, όταν και ξεκίνησε η σχετική έρευνα της Markit.
Μάλιστα, οι έξι από τους οκτώ εμπορικούς τομείς της χώρας σημείωσαν πτώση, με την μεγαλύτερη μείωσης να παρατηρείται στον τομέα Μεταφροών και Επικοινωνιών, ο οποίος υποχώρησε κατά -6% σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, οι τομείς Ρουχισμού, Οικιακών Αγαθών και Τροφίμων κατέγραψαν σημαντικές απώλειες στις δαπάνες τους, οι οποίες μάλιστα ήταν ισχυρότερες σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.
Αντίθετα, ο τομέας Ξενοδοχείων και Κέντρων Εστίασης ενισχύθηκε κατά +4,2%, ενώ σημαντική άνοδος καταγράφηκε και στον τομέα Προϊόντων και Υπηρεσιών, στο +4,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης