Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini (ΕΕ): Μόνη εναλλακτική για το Μεσανατολικό ζήτημα η λύση των δύο κρατών

Mogherini (ΕΕ): Μόνη εναλλακτική για το Μεσανατολικό ζήτημα η λύση των δύο κρατών
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ απέρριψε τις δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu για μεταφορά πρεσβειών και άλλων χωρών στην Ιερουσαλήμ
Σε πλήρη απόρριψη των εκκλήσεων Netanyahu προς τα ευρωπαϊκά κράτη να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ προχώρησε σήμερα (11/12) η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Federica Mogherini, επαναδιατυπώνοντας τη θέση ότι η μόνη ρεαλιστική λύση του Μεσανατολικού ζητήματος είναι αυτή των δύο κρατών.
«Πιστεύουμε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης βασίζεται σε δύο κράτη», υπογράμμισε η Mogherini μετά τη συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ιερουσαλήμα πρέπει να αναγνωριστεί ως πρωτεύουσα και των δύο κρατών, κατά μήκος των γραμμών του 1967.
Όπως δήλωσε ο Netanyahu, αναμένει όλες οι ευρωπαϊκές χώρας να αναγνωρίσουν σύντομα της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ μεταφέροντας τις πρεσβείες τους στην πολή.
Ωστόσο, η Mogherini επέμεινε ότι η ΕΕ θα σεβαστεί το καθεστώς της πόλης βάσει του διεθνούς δικαίου και δε θα αλλάξει τη θέση της έως ότου επιτευχθεί τελική συμφωνία μέσω άμεσων συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Σημειώνεται ότι οι Βρυξέλλες φιλοξενούν σήμερα τη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών υποθέσεων, κατά την οποία θα συζητηθεί η τρέχουσα κατάσταση στο Ιράκ, οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και τα ζητήματα αμυντικής συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης