Τελευταία Νέα
Οικονομία

Giammarioli (ESM): Σε μείωση του χρέους κατά 25% έως το 2060 θα οδηγήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

Giammarioli (ESM): Σε μείωση του χρέους κατά 25% έως το 2060 θα οδηγήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα
Ο εκπρόσωπος του ESM στους Θεσμούς, Nicola Giammarioli, αναφέρθηκε στα βραχυπρόθεσμα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους
Την εκτίμηση ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα το μειώσουν κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2060 εξέφρασε ο Nicola Giammarioli, εκπρόσωπος του ESM στους Θεσμούς.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση για την Ελλάδα που διοργανώνει η Capital Link, ο Giammarioli φέρεται να τόνισε: «το συνολικό πακέτο βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα μειώσουν τον δείκτη χρέος/ΑΕΠ της Ελλάδας κατά περίπου 25 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2060, ενώ ο δείκτης των χρηματοδοτικών αναγκών προς το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες».
Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια τέτοια μείωση θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και ότι η συνεργασία της Ελλάδας με τον θα συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια.
Ο ίδιος αν και απέφυγε να μιλήσει άμεσα για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, προσπάθησε να προωθήσει το αφήγημα του οργανισμού που θέλει τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις καθώς και τους ευνοϊκούς όρους δανεισμού να επαρκούν για να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους.
Μια θέση, όμως, που επανειλημμένα και με επιμονή αντικρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Με δάνεια προς την Ελλάδα που λήγουν σε πάνω από 40 χρόνια, η δέσμευση μας προς την Ελλάδα και τα οφέλη από τους προνομιακούς όρους δανεισμού θα ξεπεράσουν χρονικά το πρόγραμμα.
Ο ESM είναι ένας μακροπρόθεσμος εταίρος για την Ελλάδα» επεσήμανε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης