Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γιατί αναβλήθηκαν οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία; - Τι σχεδιάζει να πράξει η κυβέρνηση;

Γιατί αναβλήθηκαν οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία; - Τι σχεδιάζει να πράξει η κυβέρνηση;
Ο  Π. Λαφαζάνης λέει στο BN για τους πλειστηριασμούς: «Πρόκειται για πανικό της κυβέρνησης»
Η αναβολή των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία συνδέεται άμεσα με τις υποσχέσεις που δίνει η κυβέρνηση και δεν υλοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος είχε αφήσει τους συμβολαιογράφους εκτεθειμένους έναντι των ομάδων που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.  
Ο  Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών – Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου με  ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε την αναβολή των πλειστηριασμών για σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στα Ειρηνοδικεία  που έχει αρμοδιότητα.  
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται νομοθετική  ρύθμιση με την οποία θα ορίζει ότι η διακοπή της διαδικασίας ενός πλειστηριασμού  θα είναι  αδίκημα το οποίο θα διώκεται αυτεπάγγελτα.  
Στην περίπτωση  που το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν νομοθετήσει άμεσα οι συμβολαιογράφοι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Η κυβέρνηση «καίγεται» να  προχωρήσει τη διαδικασία των πλειστηριασμών διότι είναι μνημονιακή υποχρέωση  και  κυρίως να επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή ο υπουργός  Δικαιοσύνης κ. Σταυρος Κοντονής  μπορεί να  φέρει αύριο Πέμπτη (14/12) στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για  τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο οποίο θα περιλαμβάνει το αίτημα των συμβολαιογράφων.
Επίσης θα  προβλέπει τη συντόμευση της διαδικασίας των πλειστηριασμών.
Πιο συγκεκριμένα  όσοι πλειστηριασμοί αναβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τις συλλογικότητες θα ενταχθούν υποχρεωτικά  στην  ηλεκτρονική πλατφόρμα με αποτέλεσμα και οι  συμβολαιογραφικοί σύλλογοι που δεν συμμετέχουν σήμερα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να ενταχθούν με τη νέα διάταξη του νόμου.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης με το ίδιο νομοσχέδιο  να περάσει  διάταξη με την οποία  θα ορίζει ρητά ότι  όλοι  οι πλειστηριασμοί θα γίνονται μέσα από την  ηλεκτρονική  πλατφόρμα έτσι ώστε  να αποφύγει να νομοθετήσει για αδίκημα της διακοπής  των πλειστηριασμών.
Την ίδια στιγμή ο γραμματέας  της  Π.Γ. της  ΛΑΕ κ.  Παναγιώτη  Λαφαζάνη δήλωσε στο ΒankingΝews ότι η αναβολή  είναι αποτέλεσμα του πανικού και του αδιεξόδου της κυβέρνησης  για τους  πλειστηριασμούς.
Δεν την αποφάσισε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος της Αθήνας αλλά η κυβέρνηση την αποφάσισε.
Η  κυβέρνηση φοβήθηκε το σκληρό μείγμα και δεν ήθελε να έχει απέναντι στα ΜΑΤ στους διαδηλωτές και μεθαύριο τη γενική απεργία.  

Νίκος  Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης