Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Με ρωσικά δανεικά οι τουρκικοί S-400

Με ρωσικά δανεικά οι τουρκικοί S-400
Μερική χρηματοδότηση, με τη μορφή δανείου, της αγοράς των αντιαεροπορικών πυραύλων.
Τελικά ξεπεράστηκε και αυτή η «κόκκινη γραμμή» του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην ρωσική Προεδρία, το νέο επεισόδιο στο τουρκικό σήριαλ της απόκτησης των πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf,  προβλέπει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση Τούρκων και Ρώσων αξιωματούχων για την οριστικοποίηση της συμφωνίας που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους κόλπους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον προεδρικό σύμβουλο Vladimir Kozin, η ρωσική πρόταση καλύπτει μέρος μόνο του κόστους προμήθειας των πυραύλων –και ήταν ιδιαιτέρως σαφής σε αυτό. Το θέμα, είπε, είναι τώρα στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο ασχολείται με τις «τεχνικές λεπτομέρειες» της συμφωνίας, όπως το επιτόκιο.
Η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Μόσχα σχεδόν ένα χρόνο γι’ αυτήν την αγορά. Η συμφωνία αφορά την απόκτηση δύο συστημάτων S-400 (με προαίρεση για ένα ακόμη) και σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Nuredin Chancili τον Νοέμβριο, το πρώτο σύστημα αναμένεται να παραδοθεί το 2019 –αν όλα πάνε όπως ευελπιστούν οι Τούρκοι.
Αυτό στο οποίο ενδεχομένως δεν έχουν δώσει την δέουσα σημασία είναι το γεγονός ότι μια δανειακή σύμβαση μπορεί εν δυνάμει να καταστεί πολύ πιο επικίνδυνο όπλο από ένα πυραυλικό σύστημα. Και ο Ρώσος πρόεδρος δείχνει να έχει άνεση με διάφορους τύπους «όπλων»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης