Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Οι γερμανικές εξαγωγές στη Ρωσία μειώθηκαν 40% σε μία 3τία λόγω του εμπάργκο

FAZ: Οι γερμανικές εξαγωγές στη Ρωσία μειώθηκαν 40% σε μία 3τία λόγω του εμπάργκο
Οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία έχουν μειωθεί κατά 618 εκατ. ευρώ από το 2014
Η Γερμανία είναι η χώρα που έχει πληρώσει πιο ακριβά απ’ όλους το εμπάργκο της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία, όπως αποδεικνύει μελέτη που δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Σημειώνεται ότι την έρευνα έχει πραγματοποιήσει το Kiel Institute for the World Economy.
Σύμφωνα με αυτή «η Γερμανία έχει δει τις εξαγωγές της προς τη Ρωσία να μειώνονται σχεδόν 40% σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της δύσης μετά την επιβολή του εμπάργκο κατά της Ρωσίας».
Αντίστοιχα οι βρετανικές εξαγωγές προς τη Μόσχα έχουν υποχωρήσει, στο ίδιο διάστημα, 7,9%, οι γαλλικές κατά 4,1%, ενώ το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ έχει μειωθεί μόλις 0,6%.
Αυτή τη στιγμή, βάσει πάντα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Κιέλου, οι γερμανικές εξαγωγές είναι κατά 618 εκατ. ευρώ χαμηλότερες σε σύγκριση με το επίπεδο που βρίσκονταν πριν επιβληθεί το εμπάργκο.
Οι συνολικές απώλειες των εμπορικών σχέσεων εξαιτίας του εμπάργκο που έχει επιβάλλει τόσο η Δύση ενάντια στη Ρωσία όσο και η Ρωσία ενάντια στη Δύση έχουν φθάσει στο ποσό των 37,5 δισ. ευρώ.
Το 90% αυτών των απωλειών αφορούν στην αξία των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ επέβαλε εμπάργκο ενάντια στη Ρωσία το 2014, μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία, έχοντας στόχο τους κλάδους χρηματοοικονομικών, ενέργειας και άμυνας, αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημόσιες μονάδες και επιχειρηματίες.
Το Κρεμλίνο ανταπάντησε με εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και πρώτων υλών σε όσες χώρες τάχθηκαν υπέρ της απόφασης της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης