Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Μαζική απεργία κατά της λιτότητας στην Ελλάδα

Handelsblatt: Μαζική απεργία κατά της λιτότητας στην Ελλάδα
«Φτώχεια, φόροι, ανεργία... το τερματίσατε», ένα από τα συνθήματα των κινητοποιήσεων στην Ελλάδα
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (14/12) στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα και της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα «στην Ελλάδα ματαιώνονται δρομολόγια τρένων και μεταδόσεις ειδήσεων».
Η εφημερίδα του Ντύσελντορφ σχολιάζει ότι οι κινητοποιήσεις «προκάλεσαν εν μέρει παράλυση στη δημόσια ζωή. Τρένα και λεωφορεία έμειναν ακινητοποιημένα, στα νοσοκομεία περιθάλπονταν μόνον έκτακτα περιστατικά και δεν μεταδόθηκαν ειδήσεις στην τηλεόραση».
Το δημοσίευμα εστιάζει ακόμη στο κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης, που ήταν όπως αναφέρει «φτώχεια, φόροι, ανεργία… το τερματίσατε».
Η Handelsblatt υπογραμμίζει ότι «οι έλληνες εργαζόμενοι έχουν απολέσει τα τελευταία επτά χρόνια περισσότερο από το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους. Η ανεργία μειώνεται με αργούς ρυθμούς.
Ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 20% και είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.
Περισσότεροι από 18.000 γιατροί έχουν μεταναστεύσει».
Στη γενική απεργία αναφέρεται μεταξύ άλλων και η αριστερή εφημερίδα Neues Deutschland. Το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις «αντίσταση κατά των περικοπών σε μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης