Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy: Η Ισπανία θα υποβάλει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ

Rajoy: Η Ισπανία θα υποβάλει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ
Η Ισπανία θα υποβάλει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, δήλωσε ο Mariano Rajoy
Η Ισπανία θα υποβάλει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε σήμερα (15/12/2017) ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy.
Όπως μεταδίδει το «Bloomberg», ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα είναι σε θέση να παρουσιάσει έναν υποψήφιο «άντρα ή γυναίκα» για τη θέση, που πρόκειται να μείνει κενή μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου Vitor Constancio τον Μάιο του 2018, λόγω συνταξιοδότησης.
Τα σχόλια του Rajoy ήρθαν μετά τη δήλωση του ισπανού υπουργού Οικονομικών, Luis de Guindos, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι η θέση θα καλυφθεί από έναν Ισπανό.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πρόκειται να ανοίξουν επίσημα τη διαδικασία κατάταξης των επικρατέστερων υποψηφίων κατά τη συνεδρίασή τους στις 22 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.
«Δεν είμαι σε θέση να σας δώσω ένα όνομα, αλλά η Ισπανία θα προτείνει έναν υποψήφιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες.
Ο ίδιος ο De Guindos φέρεται να είναι πιθανός υποψήφιος, ειδικά αφού δεν υπέβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης