Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Επικεφαλής Κινεζικού επενδυτικού Ταμείου αναλαμβάνει ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Cameron

FT: Επικεφαλής Κινεζικού επενδυτικού Ταμείου αναλαμβάνει ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Cameron
Το κινεζικό επενδυτικό πρόγραμμα που θα διαχειρίζεται κονδύλια ύψους 1 δισ. δολαρίων θα υποστηρίξει τις επενδύσεις της Κίνας στο εξωτερικό
Ηγετικό ρόλο αναλαμβάνει ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός David Cameron στο κινεζικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. δολαρίων, το οποίο δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες της Κίνας στο εξωτερικό.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, το επενδυτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από κρατικά ταμεία θα διοικείται από ιδιωτικά ιδρύματα στη Βρετανία και την Κίνα και επικεφαλής του θα είναι ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός.
Η δημιουργία του ανακοινώθηκε στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στο Πεκίνο του βρετανού υπουργού οικονομικών Philip Hammond ο οποίος βρέθηκε στο Πεκίνο για να προωθήσει την οικονομική συνεργασία Βρετανίας - κίνας μετά το Brexit.
Ο David Cameron βρίσκεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε συζητήσεις με την κινεζική κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον αντιπρόεδρο της Ma Kai κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Πεκίνο.
Ο Cameron διατήρησε χαμηλό προφίλ από την αποχώρησή του τον περασμένο Ιούλιο μετά την ψηφοφορία του Brexit. Δεν έχει αναλάβει σημαντικούς εμπορικούς ή διπλωματικούς ρόλους ενώ επέλεξε να προωθήσει την εκστρατεία για το Αλτσχάιμερ και να προεδρεύει μιας επιτροπής για την αποτελεσματικότητα των κονδυλίων.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο και άλλες επενδυτικές συμφωνίες έχουν ως στόχο να ξεκινήσουν αυτό που οι δύο χώρες χαρακτήρισαν μια νέα φάση στη χρυσή εποχή των σχέσεων Ηνωμένου Βασιλείου-Κίνας.
«Η σχέση Κίνας-Ηνωμένου Βασιλείου είναι μία από τις σημαντικότερες διμερείς σχέσεις στον κόσμο», δήλωσε ο κινέζος αντιπρόεδρος ενώ ο βρετανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit.
Η Βρετανία αναζητά μεγαλύτερη εμπλοκή με τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μεταξύ των συμφωνιών που ανακοινώθηκαν το Σάββατο ήταν και η δημιουργία απευθείας συναλλαγών σε γουάν στις αγορές συναλλάγματος του Λονδίνου. Η R5, μια εταιρεία fintech με έδρα το Λονδίνο, θα παράσχει την πλατφόρμα συναλλαγών για τις κινεζικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης