Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε στο 1,5% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2017

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε στο 1,5% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2017
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,1%
Άνοδο κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (18/12) στοιχείς της Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε στο 1,5% έναντι 1,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού στο 1,6%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΔΤΚ παραμένει αρκετά χαμηλότερα από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Παράλληλα, ο βασικός πληθωρισμός, από τον οποίο αφαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,9%.
Σε ότι αφορά τον μηνιαία πληθωρισμό, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,1%, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat.
Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,37% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,1792 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης