Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και ρεκόρ στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Κέρδη και ρεκόρ στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Με κέρδη και ρεκόρ άνοιξε σήμερα η Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Με κέρδη και ενδοσυνεδριακά ρεκόρ άνοιξε σήμερα (18/12/2017) η Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι αυτή την εβδομάδα θα περάσει η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,57%, στις 24.791,71 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,56% και κινείτο στις 2.690,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,60% υψηλότερα, στις 6.979,07 μονάδες.


Την περασμένη Παρασκευή (15/12), οι Ρεπουμπλικάνοι δημοσίευσαν την τελική τους πρόταση για τη μεταρρύθμιση του αμερικανικού φορολογικού συστήματος, που θα σήμαινε μια περικοπή των εταιρικών φόρων, μια μείωση των φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες και μια μεταβολή των φοροαπαλλαγών.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ αναμένεται να περάσουν το μέτρο εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, το Κογκρέσο αναμένεται να ψηφίσει αύριο (19/12) επί του φορονομοσχεδίου, το οποίο θα μειώσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% από το τρέχον 35%.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη νομοθετική νίκη για τους Ρεπουμπλικάνους, που πίεζαν για την αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος σχεδόν από την αρχή του 2017.
Εξάλλου, η φορολογική μεταρρύθμιση ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του αμερικανού προέδρου Donald Trump, με τη νίκη του να προσφέρει σημαντική ώθηση στις αμερικανικές μετοχές.
Οι αμερικανικοί δείκτες καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φέτος, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη 20% από την αρχή του 2017.
Οι κύριοι δείκτες της Wall έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά την περασμένη Παρασκευή, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές Bob Corker και Marco Rubio δήλωσαν πως θα στηρίξουν το νομοσχέδιο, αλλάζοντας την αρχική τους αρνητική στάση.
Εν τω μεταξύ, ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσέφερε και μια πληθώρα επιχειρηματικών συμφωνιών, που μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τα 11 δισ. δολ.
Η Campbell Soup ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τη Snyder’s-Lance, έναντι περίπου 4,9 δισ. δολ., με τις μετοχές των δύο εταιρειών να ενισχύονται κατά 1,8% και 6,6% αντίστοιχα.
Την ίδια ώρα, η σοκαλατοποιία Hershey κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Amplify Snack Brands, έναντι 12 δολ. ανά μετοχή, ποσό κατά 71% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας σνακ την Παρασκευή, στα 7 δολ., ενώ η Oracle ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού Aconex, έναντι 1,2 δισ. δολ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση τόσο από τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού Forties στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και από την πτώση στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το Brent ενισχυόταν κατά 0,3%, στα 63,4 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 0,1% υψηλότερα, στα 57,4 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης