Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές, εν αναμονή της φορολογικής μεταρρύθμισης Trump

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές, εν αναμονή της φορολογικής μεταρρύθμισης Trump
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές, εν αναμονής της φορολογικής μεταρρύθμισης Trump
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα (18/12/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι θα ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 1,20% υψηλότερα, στις 392,83 μονάδες, με όλους τους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,59%, στις 13.312,30 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,62% κι έκλεισε στις 7.537,01 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 1,33% υψηλότερα, στις 5.420,58 μονάδες.


Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι τεχνολογικές μετοχές, καταγράφοντας κέρδη 1,51%, στον απόηχο ορισμένων επιχειρηματικών συμφωνιών.
Ειδικότερα, η γαλλική εταιρεία αεροναυπηγικής και άμυνας Thales ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία ημιαγωγών Gemalto, έναντι περίπου 4,8 δισ. ευρώ.
Ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν οι πρώτες ύλες, σημειώνοντας άνοδο 2,1%, καθώς η ΒΜΟ αύξησε την τιμή-στόχο για τις Anglo American και Glencore.
Οι τιμές του νικελίου και του μολύβδου κατέγραψαν επίσης ισχυρά κέρδη.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκε η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Την περασμένη Παρασκευή (15/12), οι Ρεπουμπλικάνοι δημοσίευσαν την τελική τους πρόταση για τη μεταρρύθμιση του αμερικανικού φορολογικού συστήματος, που θα σήμαινε μια περικοπή των εταιρικών φόρων, μια μείωση των φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες και μια μεταβολή των φοροαπαλλαγών.
Το Κογκρέσο αναμένεται να ψηφίσει αύριο (19/12) επί του φορονομοσχεδίου, το οποίο θα μειώσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% από το τρέχον 35%.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα ευνόησαν και τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, που έδειξαν μια άνοδό του στο 1,5% τον Νοέμβριο του 2017, από 1,4% τον προηγούμενο μήνα, την στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,6%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθωρισμός παραμένει αρκετά χαμηλότερα από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο επικεφαλής της φιλανδικής κεντρικής τράπεζας και αξιωματούχος της ΕΚΤ, Erkki Liikanen, δήλωσε σήμερα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και πολύ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, όπου οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου, Angela Merkel, διαπραγματεύονται τον σχηματισμό ενός «μεγάλου συνασπισμού» με τους Σοσιαλδημοκράτες του Martin Schulz.
H Merkel εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι οι διερευνητικές συνομιλίες με τους Σοδιαλδημοκράτες θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2018.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης