Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ικανοποίηση για την άσκηση βέτο από τις ΗΠΑ στο ψήφισμα του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Ικανοποίηση για την άσκηση βέτο από τις ΗΠΑ στο ψήφισμα του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ
Σας ευχαριστούμε πρόεδρε Trump, σας ευχαριστούμε Nikki Haley
Το Ισραήλ αισθάνεται πλήρως ικανοποιημένο με την απόφαση των ΗΠΑ να ασκήσουν βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ κατά της απόφασης του αμερικανού προέδρου Donald Trump να αναγνωρίσει μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Σας ευχαριστούμε πρέσβειρα Haley», ανήρτησε στο twitter ο Netanyahu, αναφερόμενος στην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Nikki Haley.
«Ανάψατε τη φλόγα της αλήθειας, διαλύσατε το σκοτάδι.
Η αλήθεια θριάμβευσε απέναντι στο ψέμα.
Σας ευχαριστούμε πρόεδρε Trump, σας ευχαριστούμε Nikki Haley», τόνισε ο Ισραηλινός πρόεδρος.
Το σχέδιο ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωνε ότι «οποιεσδήποτε αποφάσεις και ενέργειες που εμφανίζονται να έχουν μεταβάλλει τον χαρακτήρα, το στάτους ή τη δημογραφική σύνθεση της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ δεν έχουν καμία νομική ισχύ, είναι άκυρες και πρέπει να ανακληθούν σε συμφωνία με συναφή ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».
Το σχέδιο επίσης ζητούμε από όλες τις χώρες να μην εγκαταστήσουν διπλωματικές αποστολές στην Ιερουσαλήμ.
«Στον απόηχο της απόφασης των ΗΠΑ, η κατάσταση έγινε περισσότερο τεταμένη μια αύξηση περιστατικών, κυρίως ρουκετών που εκτοξεύονται από την Γάζα και συγκρούσεις που σημειώνονται μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε ο Nickolay Mladenov, ειδικός απεσταλμένος των OHE στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν την ψηφοφορία.
«Αυτό που σημειώθηκε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι μια προσβολή. Δεν θα ξεχαστεί», δήλωσε η Haley μετά την ψηφοφορία, σημειώνοντας ότι ήταν το πρώτο βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά από περισσότερα από έξι χρόνια.
«Δεν το πράξαμε με ευχαρίστηση, αλλά το κάναμε χωρίς δισταγμό», τόνισε.
«Το γεγονός ότι το βέτο αυτό ασκήθηκε προς υπεράσπιση της αμερικανικής κυριαρχίας και του ρόλου που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ στην ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή δεν αποτελεί ντροπή για μας.
Θα πρέπει να αποτελεί ντροπή για τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», υποστήριξε.
«Οι ΗΠΑ έχουν ένα κυριαρχικό δικαίωμα να καθορίσουν που και πότε θα εγκαθιστούμε μια πρεσβεία», τόνισε η Αμερικανίδα πρέσβειρα.
«Έχω την υποψία ότι πολύ λίγο κράτη μέλη θα καλωσορίσουν τις ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφορικά με τις κυρίαρχες αποφάσεις τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης