Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η χρηματιστηριακή αξία των συμμετοχών είναι 3,2 φορές μεγαλύτερη της αποτίμησης της MIG – Αποχωρεί 22/12 ο Στ. Λεκκάκος

Η χρηματιστηριακή αξία των συμμετοχών είναι 3,2 φορές μεγαλύτερη της αποτίμησης της MIG – Αποχωρεί 22/12 ο Στ. Λεκκάκος
O Λεκκάκος αποχωρεί 22 Δεκεμβρίου από Πρόεδρος της MIG
Γιατί σημειώνει ράλι η μετοχή της MIG της Marfin Investment Group;
Η κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο της MIG έχει ανακάμψει στα 118 εκατ με αιτία της ανάκαμψης το arbitrage που δημιουργείται μεταξύ της χρηματιστηριακής αξίας της MIG έναντι των θυγατρικών της.
Η MIG μεταξύ άλλων έχει συμμετοχές με 70,38% στο Υγεία το οποίο έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 201 εκατ ευρώ.
Η MIG κατέχει το 89% της Attica Group η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 277 εκατ ευρώ.
Η MIG με βάση τα ποσοστά που κατέχει σε αυτές τις δύο εταιρίες αναλογεί χρηματιστηριακή αξία 140 εκατ από το Υγεία και 246 εκατ από την Attica group.
Πρακτικά λοιπόν η χρηματιστηριακή αξία των δύο αυτών συμμετοχών με βάση τα ποσοστά που αναλογούν στην MIG αθροίζουν κεφαλαιοποίηση 386 εκατ ευρώ και η MIG έχει χρηματιστηριακή αξία 118 εκατ ευρώ.
Δεν μπορεί η μητρική εταιρία συμμετοχών να έχει τόσο μεγάλο χάσμα αξίας χρηματιστηριακής έναντι των συμμετοχών.
Δηλαδή δεν μπορεί π.χ. οι δύο από τις πολλές εταιρίες της MIG να έχουν αξία που αναλογεί στα ποσοστά της MIG 386 εκατ και η MIG να έχει 3,2 φορές μικρότερη χρηματιστηριακή αξία;
Αυτό το ιδιόμορφο arbitrage η αγορά το έχει διαγνώσει και έτσι εξηγείται γιατί η MIG ενισχύεται, για να τεθεί απλά οι συμμετοχές τραβάνε ανοδικά την μετοχή της MIG.

O Λεκκάκος αποχωρεί 22 Δεκεμβρίου από Πρόεδρος της MIG

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη πορεία ως Πρόεδρος της MIG o Σταύρος Λεκκάκος, όπως έχουμε επισημάνει αποχωρεί από Πρόεδρος αφήνοντας ισχυρότερη την εταιρία.
Έκλεισε μια περίοδο όπου η αναδιάρθρωση των δανειακών χαρτοφυλακίων και η ενίσχυση της ρευστότητας ήταν προτεραιότητα και οι δύο στόχοι επιτεύχθηκαν.
Όπως έχει αναφερθεί ο Γ. Ζανιάς που είχε προταθεί για πρόεδρος της MIG μάλλον έχει απορριφθεί καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πριμοδοτήσει πρόσωπα που έχουν προταθεί από τον Γιάννη Στουρνάρα τον διοικητή της ΤτΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης