Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η φορολογική μεταρρύθμιση

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η φορολογική μεταρρύθμιση
Με 224 ψήφους υπέρ πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Πέρασε - με 224 ψήφους υπέρ και 201 κατά - η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, «στέλνοντάς» το για υπογραφή στον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών δεκαετιών, που, μεταξύ άλλων, μειώνει τον φορολογικό συντελεστή για τις εταιρείες στο 21% από το τρέχον 35%.
Οι Δημοκράτες καταψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, ενώ 12 Ρεπουμπλικάνοι πήγαν «κόντρα» στο κόμμα και ψήφισαν κατά.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες (19/12) την αναθεωρημένη πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση, με 227 ψήφους υπέρ και 203 κατά, ενώ αργότερα, το νομοσχέδιο πήρε το «πράσινο φως» και της Γερουσίας, με 51 ψήφους υπέρ και 48 κατά.
Ωστόσο, λόγω ενός διαδικαστικού ζητήματος, το σχέδιο νόμου εστάλη πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να επαναληφθεί η ψηφοφορία.
Η Βουλή έπρεπε να ξαναψηφίσει, αφού τρία άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούσαν σε εκπαιδευτικά θέματα, διαπιστώθηκε ότι παρέβαιναν τους κανόνες για τα δημοσιονομικά και για την έγκρισή τους θα απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (60 ψήφων), όχι απλή.
Το νομοσχέδιο μεταβαίνει τώρα στον Trump, ο οποίος - κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ημέρα - θα υπογράψει το κείμενο μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους, με τη μεταρρύθμιση να τίθεται σε ισχύ για τις εταιρείες και τους φορολογούμενους το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι η φορολογική μεταρρύθμιση αποτελούσε μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Trump, έχοντας προσφέρει σημαντική στήριξη στις αμερικανικές μετοχές.
Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι τα πάνω από 1,4 τρισ. δολ. σε φορολογικές περικοπές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο θα οδηγήσουν σε επιχειρηματικές επενδύσεις, προσλήψεις και αυξήσεις μισθών.
Από την πλευρά τους, οι Δημοκράτες αναφέρουν ότι η μεταρρύθμιση ωφελεί τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους εις βάρος της μεσαίας τάξης, ενώ εκφράζουν ανησυχίες για το 1 τρισ. δολ. ή περισσότερο που αναμένεται να προστεθεί στο ομοσπονδιακό έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά την επόμενη δεκαετία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης