Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, μετά την ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης - Στα 1.269,60 δολ.

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, μετά την ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης - Στα 1.269,60 δολ.
Με κέρδη 0,4% έκλεισε ο χρυσός, στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (20/12/2017) ο χρυσός, στον απόηχο της νέας ψήφισης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, με το πολύτιμο μέταλλο να ευνοείται από τους αυξημένους κινδύνους για τον πληθωρισμό.
H Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πέρασε - με 224 ψήφους υπέρ και 201 κατά το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, «στέλνοντάς» το για υπογραφή στον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών δεκαετιών, που, μεταξύ άλλων, μειώνει τον φορολογικό συντελεστή για τις εταιρείες στο 21% από το τρέχον 35%.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες (19/12) την αναθεωρημένη πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση, με 227 ψήφους υπέρ και 203 κατά, ενώ αργότερα, το νομοσχέδιο πήρε το «πράσινο φως» και της Γερουσίας, με 51 ψήφους υπέρ και 48 κατά.
Ωστόσο, λόγω ενός διαδικαστικού ζητήματος, το σχέδιο νόμου εστάλη πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να επαναληφθεί η ψηφοφορία.
Υπενθυμίζεται ότι η φορολογική μεταρρύθμιση αποτελούσε μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Trump, έχοντας προσφέρει σημαντική στήριξη στις αμερικανικές μετοχές.
Ωστόσο, το δολάριο βρέθηκε υπό πίεση σήμερα, ευνοώντας τον χρυσό, που είθισται να βρίσκει στήριξη στο αποδυναμωμένο δολάριο, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά του από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,4%, στα 1.269,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,188 δολ.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου σηματοδοτεί μια μεγάλη νομοθετική νίκη για τους Ρεπουμπλικάνους, που πίεζαν για την αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος σχεδόν από την αρχή του 2017.
Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο αυξάνει τον κίνδυνο για τον πληθωρισμό, κάτι που θα μπορέσει να στρέψει τους επενδυτές στον χρυσό, ως ασφαλές καταφύγιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης