Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πέντε χρόνια … λιβάνισμα καταγγελιών στην ΕΕΤΤ με ευθύνη και σκανδαλώδεις πρακτικές Τσαμάκη

tags :
Πέντε χρόνια … λιβάνισμα καταγγελιών στην ΕΕΤΤ με ευθύνη και σκανδαλώδεις πρακτικές Τσαμάκη
Όταν ο Πρόεδρος μιας ανεξάρτητης αρχής παρεμποδίζει τη λήψη αποφάσεων ενώ υπάρχει πόρισμα και προκαλεί τη μήνι των εταιριών τηλεφωνίας
Ποιος ελέγχει τις Ανεξάρτητες Αρχές;
Σε ποιον λογοδοτούν για πράξεις και παραλείψεις;
Προφανώς σε κανένα υπό το πρόσχημα της Ανεξαρτησίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της οποίας όχι μόνο σήμερα αλλά και διαχρονικά αναδύουν άρωμα σκανδαλώδους συμπεριφοράς και συναλλαγής αν δεν αποτελούν δείγμα πλήρους ανικανότητας η οποία καθίσταται επικίνδυνη για το δημόσιο συμφέρον χωρίς να υπάρχουν συνέπειες.
Η τελευταία ολομέλεια της ΕΕΤΤ αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας που υπάρχει και οδηγεί σε εκτροπές.
Από το 2012 στα συρτάρια της Αρχής λιμνάζει μια καταγγελία της Vodoafone σε βάρος του ΟΤΕ η οποία πλέον ίσως και να μην έχει αξία αλλά η ΕΕΤΤ προφανώς εφαρμόζει τη μέθοδο του λιβανίσματος και της μη λήψης απόφασης.
Έτσι καταφέρνει το ακατόρθωτο.
Να προκαλεί τη μήνι του ΟΤΕ ο οποίος δικαίως αισθάνεται ότι βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας αλλά και της Vodafone που βλέπει ότι η καταγγελία της δεν καταλήγει πουθενά είτε θετικά γι αυτήν είτε αρνητικά.
Και αυτά που έγιναν στην τελευτία συνεδρίαση έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και μάλιστα ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και εν προκειμένω από Πρόεδρο της Αρχής κ Δημήτρη Τσαμάκη.
Ο τελευταίος παρεμπόδισε τη λήψη απόφασης από την ΕΕΤΤ για την συγκεκριμένη υπόθεση  που κρατάει πέντε χρόνια και μάλιστα κότρνα στην πρόθεση των οκτώ μελών της ΕΕΤΤ που ζήτησαν να ληφθεί απόφαση.
Και ζήτησαν γιατί υπήρχε εισήγηση και μάλιστα τεκμηριωμένη από την υπηρεσία την οποία ο ίδιος πέταξε με τη στάση του στον κάλαθο των αχρήστων.  
Αυτό έγινε χωρίς δικαιολογία. Γιατί αν είχε αντιρρήσεις ουσίας θα τις εξέφραζε.
Έτσι γεννάται το ερώτημα ποιος ο ρόλος του Προέδρου της ΕΕΤΤ.
Λειτουργεί ως δικτάτορας, υπηρετεί συμφέροντα ή απλά είναι εκτός τόπου και χρόνου;  
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα το θέμα επιβολής κυρώσεων στην Cosmote, με βάση την καταγγελία της Vodafone αφορά στην κατηγορία των κανόνων ανταγωνισμού στην καρτοκινητή.
Με βάση το πόρισμα του οποίου έλαβε γνώση η ολομέλεια της ΕΕΤΤ δεν υπήρξε παράβαση των κανόνων του Ανταγωνισμού αλλά της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας η οποίας συνέπεται μικρό πρόστιμο.  
Το συγκλονιστικό είναι ότι η Επιτροπή Ακροάσεων της ΕΕΤΤ που εξήγαγε το πόρισμα διαπίστωσε ότι στην ίδια παράβαση με τον ΟΤΕ έχουν υποπέσει και οι ανταγωνιστές του Wind και Vodafone.
Η υπόθεση αρχίζει να θυμίζει τις κωμικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά το παρελθόν όπου επέβαλε πρόστιμα για υποθέσεις που αφορούσαν παραβάσεις που είχαν γίνει πριν από πολλά έτη και σε ουκ ολίγες περιπτώσεις οι παραβάσεις φυσικά πρόσωπα είχαν αποβιώσει και τα νομικά πρόσωπα είχαν χρεοκοπήσει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης