Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία η επένδυση στο Ελληνικό - Οριστικοποιείται το Προεδρικό Διάταγμα

Στην τελική ευθεία η επένδυση στο Ελληνικό - Οριστικοποιείται το Προεδρικό Διάταγμα
α προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν για την επένδυση στο Ελληνικό είναι ακόμη πολλά και ο χρόνος που απομένει ολοένα και λιγοστεύει
Την τελική του μορφή αποκτά το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό, καθώς σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η τελευταία –εκτός απροόπτου- συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση αυτή θα έχει «εκπλήξεις» καθώς το κείμενο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματοςδεν αναμένεται να μεταβάλει τα προτεινόμενα από το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του επενδυτή ύψη των κτιρίων αλλά ούτε και να θέτει άλλους όρους, που μπορεί να ανατρέψουν τα σχέδια του επενδυτή.
Τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν είναι ακόμη πολλά και ο χρόνος που απομένει ολοένα και λιγοστεύει, καθώς βάσει των δεσμεύσεων της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές της χώρας οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Για την κρισιμότητα του επόμενου χρονικού διαστήματος έκανε λόγο σε πρόσφατη συνέντευξη του και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.
Ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η μετεστέγαση 69 διαφορετικών φορέων από τους οποίους 44 είναι του δημόσιου τομέα και 25 του ιδιωτικού.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της ΟΣΥ, για την οποία αναζητείται νέο αμαξοστάσιο όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και το οποίο θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018, όταν όλοι διαβεβαίωναν ότι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν στα τέλη του 2017.
Να σημειωθεί ότι η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, η εκκένωση της έκτασης από χρήστες αλλά και η προκήρυξη διαγωνισμού για την αδειοδότηση καζίνο, έχουν καταστεί και μνημονιακά προαπαιτούμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης