Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας για μειώσεις φόρων - Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες

Άνοδος στη Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας για μειώσεις φόρων - Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες
Με άνοδο άνοιξε η Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής τελικής έγκρισης του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Με άνοδο άνοιξε σήμερα (21/12/2017) η Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής τελικής έγκρισης του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,35%, στις 24.812,70 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,25% και κινείτο στις 2.685,98 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,25% υψηλότερα, στις 6.978,29 μονάδες.


Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πέρασε χθες (20/12) - με 224 ψήφους υπέρ και 201 κατά - το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, «στέλνοντάς» το για υπογραφή στον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών δεκαετιών, που, μεταξύ άλλων, μειώνει τον φορολογικό συντελεστή για τις εταιρείες στο 21% από το τρέχον 35%.
Οι Δημοκράτες καταψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, ενώ 12 Ρεπουμπλικάνοι πήγαν «κόντρα» στο κόμμα και ψήφισαν κατά.
Το νομοσχέδιο μεταβαίνει τώρα στον Trump, ο οποίος θα υπογράψει σύντομα το κείμενο μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους, με τη μεταρρύθμιση να τίθεται σε ισχύ για τις εταιρείες και τους φορολογούμενους το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι η φορολογική μεταρρύθμιση αποτελούσε μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Trump, έχοντας προσφέρει σημαντική στήριξη στις αμερικανικές μετοχές.
Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι τα πάνω από 1,4 τρισ. δολ. σε φορολογικές περικοπές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο θα οδηγήσουν σε επιχειρηματικές επενδύσεις, προσλήψεις και αυξήσεις μισθών.
Από την πλευρά τους, οι Δημοκράτες αναφέρουν ότι η μεταρρύθμιση ωφελεί τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους εις βάρος της μεσαίας τάξης, ενώ εκφράζουν ανησυχίες για το 1 τρισ. δολ. ή περισσότερο που αναμένεται να προστεθεί στο ομοσπονδιακό έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά την επόμενη δεκαετία.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολούθησαν με επιφυλακτικότητα ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου υποβάθμισε την προηγούμενη εκτίμησή του για την ανάπτυξη του γ’ τριμήνου του 2017, στο 3,2% από 3,3% προηγουμένως.
Πάντως και πάλι πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, καθώς η αμερικανική οικονομία στηρίχθηκε στην ισχυρή αύξηση των επιχειρηματικών δαπανών.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη αύξηση από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2017.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000, στις 245.000, την εβδομάδα έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια μικρότερη αύξηση των αιτήσεων, στις 230.000.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ αντισταθμίζει την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού πετρελαίου της χώρας.
Ειδικότερα, περί τις 16:50, το αργό υποχωρούσε κατά 0,7%, στα 57,7 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,4% χαμηλότερα, στα 64,3 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης