Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Credit positive η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, αν και αρνητική για το χρέος

Moody's: Credit positive η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, αν και αρνητική για το χρέος
Η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ είναι credit positive για τις αμερικανικές εταιρείες, αλλά credit negative για το χρέος
Credit positive είναι για τις αμερικανικές εταιρείες ο νόμος περί φορολογικών περικοπών και απασχόλησης, ωστόσο η σαρωτική νομοθεσία επιφέρει πολλές αλλαγές στον φορολογικό κώδικα, μερικές από τις οποίες θα συγκρατήσουν τις τιμές των κατοικιών και θα είναι credit negative για άλλους τομείς, όπως το κρατικό χρέος των ΗΠΑ, αναφέρει σημερινή (21/12/2017) έκθεση της Moody's Investors Service.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο συνολικός αντίκτυπος των φορολογικών περικοπών στην οικονομία από την αύξηση των καταναλωτικών και επενδυτικών δαπανών από τον ιδιωτικό τομέα, είναι πιθανό να είναι μέτριος.
Σε τελική ανάλυση, η Moody's εκτιμά ότι η φορολογική νομοθεσία θα ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη από το ένα δέκατο στα δύο δέκατα του 1% του ΑΕΠ, κυρίως λόγω της αυξημένης κατανάλωσης των νοικοκυριών.
Στον εταιρικό τομέα, ο χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής και η πλήρης δυνατότητα φορολογικής έκπτωσης για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες είναι credit positive και σε μεγάλο βαθμό αντισταθμίζουν το κόστος του περιορισμού της έκπτωσης των τόκων για όλες τις επιχειρήσεις εκτός από ορισμένες αμερικανικές εταιρείες επενδυτικού βαθμού.
Όπως αναφέρει η Moody’s, ο τραπεζικός τομέας θα επωφεληθεί από την καθαρή μείωση των φορολογικών υποχρεώσεων των δανειστών και τη σχετική βελτίωση της κερδοφορίας, η οποία θα ωφελήσει κυρίως τους μετόχους.
Ο λογαριασμός θα είναι επίσης καθαρά θετικός για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και για τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Η νομοθεσία είναι credit negative για το αμερικανικό κρατικό χρέος, λόγω του γεγονότος ότι οι περικοπές δεν αντισταθμίζονται και η Moody's εκτιμά ότι οι περικοπές θα προσθέσουν 1,5 τρισ. δολ. στο εθνικό έλλειμμα κατά την επόμενη 10ετία.
Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι τα υψηλότερα ελλείμματα θα ασκήσουν περαιτέρω πίεση στα οικονομικά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Αν η δημοσιονομική πολιτική αντιστραφεί, η Moody's εκτιμά ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα αυξηθεί περισσότερο από 25 ποσοστιαίες μονάδες την επόμενη δεκαετία, σε πάνω από το 100%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης