Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναβρασμός στο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Μιχελογιαννάκης ζητάει την απόσυρση της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς

Αναβρασμός στο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Μιχελογιαννάκης ζητάει την απόσυρση της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς
Οι υπουργοί Οικονομικών (Ευκλείδης Τσακαλώτος) και Δικαιοσύνης (Σταύρος Κοντονής) βρίσκονται στη Βουλή και ενημερώνουν εκτάκτως την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ 
Σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή τη φορά αιτία είναι η τροπολογία που προβλέπει ποινές για όσους εμποδίζουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.
Οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, βρίσκονται στη Βουλή και ενημερώνουν εκτάκτως του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να τους πείσουν να ψηφίσουν την ρύθμιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον δέκα βουλευτές έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους και φέρονται να σκέφτονται την καταψήφιση της διάταξης.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ζήτησε δημοσίως από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αποσύρει την τροπολογία επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση».
«Σήμερα στο νομοσχέδιο ''Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις'', στο οποίο κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία λέει ότι προβλέπεται αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη με ποινή φυλάκισης έξι ή τριών μηνών κατά περίπτωση, σε όποιον εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών και φέρεται κατά της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.
Ο βουλευτής θα εισηγηθεί και θα παρακαλέσει τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει την τροπολογία, μιας και η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί νομικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση» τονίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης