Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταξίδι «ινκόγκνιτο» του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Ταξίδι «ινκόγκνιτο» του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν
Ταξίδι αστραπή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence πραγματοποίησε απροειδοποίητο ταξίδι στο Αφγανιστάν για να συναντηθεί με τους ηγέτες του και υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ για τη χώρα, τέσσερις μήνες μετά αφού ο πρόεδρος Donald Trump συμφώνησε στον αγώνα ενάντια στους αντάρτες.
Ο Pence έφτασε με στρατιωτικό αεροπλάνο την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 το βράδυ αφού αναχώρησε από την Ουάσινγκτον την Τετάρτη το βράδυ.
Στη συνέχεια πέταξε με ελικόπτερο στην Καμπούλ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ashraf Ghani και τον εκτελεστικό αρχηγό Abdullah Abdullah στο προεδρικό μέγαρο.
Ο Trump τον Αύγουστο υποσχέθηκε ενισχυμένη στρατιωτική εκστρατεία ενάντια στους αντάρτες των Ταλιμπάν και υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα στρατεύματα για να πολεμήσουν στον μακρύτερο πόλεμο στην ιστορία τους.
Στα τέλη Αυγούστου, στο Αφγανιστάν υπήρχαν 11.000 στρατιώτες των ΗΠΑ και έχουν αυξηθεί από τότε
Ο Ghani εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την αμερικανική κυβέρνηση και ανέφερε ότι η συνεργασία του Αφγανιστάν με τις ΗΠΑ ήταν δομημένη με θυσίες.
Ο Pence είχε αρχικά προγραμματίσει να ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο αυτή την εβδομάδα, αλλά ανέβαλε το ταξίδι για να παραμείνει στην Ουάσινγκτον, ενώ το Κογκρέσο ψήφιζε νομοθεσία για την αναθεώρηση του φορολογικού νόμου των ΗΠΑ.
Η σύντομη επίσκεψη στο Αφγανιστάν περιβάλλεται από μυστικότητα για λόγους ασφαλείας.
Οι δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με τον αντιπρόεδρο κλήθηκαν να μην αποκαλύψουν τον προορισμό του, μέχρι να επιστρέψει η αντιπροσωπεία στην αεροπορική βάση από την Καμπούλ.
Ο Pence, ο οποίος συντόνισε τη διαδικασία που οδήγησε στη νέα πολιτική του Trump στο Αφγανιστάν, ήταν ένας από τους κύριους συνομιλητές μεταξύ του Λευκού Οίκου και της ηγεσίας του Αφγανιστάν από τότε που ο Trump ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο.
Επανέλαβε την υπόσχεσή του για δέσμευση των ΗΠΑ στην περιοχή.
"Υπό τον πρόεδρο Donald Trump, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Αφγανιστάν, μέχρι να εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή για την πατρίδα μας ... μια για πάντα", δήλωσε ο Pence.
Αρνήθηκε να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση ή τον καθορισμό για την επιτυχία της νέας στρατηγικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης