Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ε. Μυτιληναίος: Στην Kilteo Κύπρου μεταφέρει 18,7 εκατ. μετοχές της Mytilineos Holdings

Ε. Μυτιληναίος: Στην Kilteo Κύπρου μεταφέρει 18,7 εκατ. μετοχές της Mytilineos Holdings
Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην εταιρεία «Kilteo» μεταφέρει 18.718.330 μετοχές της «Mytilineos Holdings» ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.
Αναλυτικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «MYTILINEOS HOLDINGS SA», με την παρούσα και σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κανονισμού 596/2014 και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 (άρθρο 10(ε) 14 και 21), γνωστοποιεί βάσει της σχετικής ενημέρωσης που έλαβε την 21/12/2017, ότι στις 21/12/2017 πραγματοποιήθηκε εξωχρηματιστηριακή (OTC) μεταφορά 18.718.330 μετοχών άμεσης ιδιοκτησίας του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου εκδόσεως της «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ως περιγράφεται κατωτέρω.
Ειδικότερα το σύνολο των ανωτέρω μετοχών, ήτοι 18.718.330 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», μεταφέρθηκαν από τον κο Ευάγγελο Μυτιληναίο στην ονομαστική τους αξία στην κατά 100% ελεγχόμενη από αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «KILTEO LTD», με έδρα την Κύπρο (εφεξής: «KILTEO»).
Διευκρινίζεται δε ότι ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατέχει το 100% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας «ROCALDO LTD» με έδρα την Κύπρο (εφεξής: «ROCALDO»), η οποία με τη σειρά της κατέχει το 100% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της KILTEO και κατά συνέπεια μέσω της ως άνω αλυσίδας ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος έχει τον πλήρη έλεγχο των εταιρειών αυτών.
Συνεπεία των ανωτέρω ουδεμία μεταβολή επήλθε σε επίπεδο απώτερου ελέγχου στα δικαιώματα ψήφου επί των εν θέματι μετοχών, τα οποία εξακολουθούν να ελέγχονται από τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, καθώς ο τελευταίος:
Προ των πραγματοποιηθεισών συναλλαγών, κατείχε άμεσα ως φυσικό πρόσωπο συνολικά 18.718.330 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου (ήτοι κατείχε άμεσα ποσοστό 13,10% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της τελευταίας).
Μετά τις εν λόγω συναλλαγές, εξακολουθεί να κατέχει, πλην όμως πλέον εμμέσως κατά την έννοια του άρθρου 10(ε) του Ν. 3556/2007 τον ίδιο ως άνω αριθμό μετοχών και των σχετικών δικαιωμάτων ψήφου της «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», διαμέσου των ελεγχόμενων από τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο εταιρειών «KILTEO LTD» και «ROCALDO LTD» (αλυσίδα ελεγχόμενων εταιρειών), ενώ δεν κατέχει πλέον άμεσα μετοχές ή δικαιώματα ψήφου της «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης