Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πόλεμος ανακοινώσεων Μαξίμου - ΝΔ με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ

Πόλεμος ανακοινώσεων Μαξίμου - ΝΔ με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ
"Να παραιτηθούν Τσίπρας - Καμμένος αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το Σκοπιανό", τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης 
Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ πυροδότησε η σημερινή συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη, στην οποία θέτει θέμα δεδηλωμένης εφόσον ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, σε  συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα «Το Βήμα» , απευθύνει σαφή προειδοποίηση ότι «δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους».
Ακυρώνει έτσι την ιδέα για σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τονίζει ότι «αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν».
Όπως αναφέρει « την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή, στο Βουκουρέστι, το 2008.
Μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων –erga omnes - όπως λέγεται- και επίλυση του ζητήματος του ονόματος ως προυπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Θυμίζω ότι υπουργός αυτής της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν και ο κ. Καμμένος, που τότε δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρηση.
Η κυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τελείως αλλοπρόσαλλη στάση και σε αυτό το ζήτημα.
Αν ο κ. Καμμένος δεν στηρίζει μια κεντρική κυβερνητική επιλογή, τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα δεδηλωμένης.
Και περιμένουμε να τοποθετηθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας, για το θέμα αυτό, αντί να ασχολείται με τον κ. Καμμένο μόνο για να τον καλύψει για τα σκάνδαλά του.
Με απλά λόγια, αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν».
Προσθέτει δε, πως είναι «αυτονόητο ότι δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους».

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Εθνικής σημασίας θέματα δε προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας», σχολιάζει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, για την συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης «αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό.
Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του  θέτει ζήτημα δεδηλωμένης,  εφόσον ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο Σκοπιανό.

Απάντηση της ΝΔ σε Μαξίμου

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου.
Ειδικότερα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, απαντώντας στο γραφείο του πρωθυπουργού , αφού θυμίζει «στους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στην Κυβέρνηση και όχι στην Αντιπολίτευση», προσθέτει «και καθώς υποθέτουμε ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, αναμένουμε μια συγκεκριμένη και κοινή πρότασή τους για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Διότι όσο βρίσκονται ακόμη στην Κυβέρνηση, εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και όχι τα κόμματα της

ΑΝΕΛ σε Μητσοτάκη: Ο Καμμένος έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

«Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την έχει διατυπώσει ευθέως και δημόσια» τονίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μ. Παπαδοπούλου, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.
Όπως σημειώνει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, «το δυστύχημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχει το θάρρος της άποψής του και κρύβεται πίσω από τις θέσεις της κ. Μπακογιάννη, η οποία υπονόμευσε τον κ. Καραμανλή για το βέτο στα Σκόπια στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου».
 «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πει στον ελληνικό λαό αν συμφωνεί με τη θέση της κ. Μπακογιάννη για τα Σκόπια», καταλήγει η κ. Παπαδοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης