Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Επικίνδυνη η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία

Ρωσία: Επικίνδυνη η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία
Η Μόσχα υποστηρίζει, πως ο αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός θα ωθήσει το Κίεβο στην άσκηση μεγαλύτερης βίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας
Η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με όπλα την Ουκρανία είναι επικίνδυνη, καθώς θα ενθαρρύνει το Κίεβο να χρησιμοποιήσει βία στην ανατολική Ουκρανία, όπως δήλωσαν σήμερα (23/12/2017) Ρώσοι αξιωματούχοι.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή (22/12) ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ουκρανία «ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες», καθώς το Κίεβο μάχεται εναντίον φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko ανακοίνωσε, πως ο στρατιωτικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των Ουκρανών στρατιωτών και των αμάχων.
Οι προμήθειες οποιωνδήποτε όπλων ενθαρρύνουν τώρα εκείνους που υποστηρίζουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία να τα χρησιμοποιήσουν ως μέσο βίας  και επιβολής ανέφερε ο Ρώσος  Grigory Karasin.
Ο Franz Klintsevich, μέλος της επιτροπής ασφαλείας του ρωσικού κοινοβουλίου, υποστήριξε ότι το Κίεβο θα εκλάβει την προσφορά όπλων ως υποστήριξη των ενεργειών του, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Οι Αμερικανοί, στην πραγματικότητα, ωθούν άμεσα τις δυνάμεις της Ουκρανίας στον πόλεμο», δήλωσε ο Klintsevich.
Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014, η Ουκρανία και η Ρωσία βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση σε μία σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι τα τελευταία τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης