Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε ελεύθερη πτώση το κόμμα του Renzi - Οδηγείται εκτός διεκδίκησης της πρωθυπουργίας

Ιταλία: Σε ελεύθερη πτώση το κόμμα του Renzi - Οδηγείται εκτός διεκδίκησης της πρωθυπουργίας
Το κόμμα διασπάστηκε επί ηγεσίας Renzi στον οποίο ασκήθηκε έντονη κριτική, πως έσυρε την παράταξη στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.
Κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις το κυβερνόν κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα τις Ιταλίας, καθώς οι βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου 2018 πλησιάζουν.
Μία νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε σήμερα (23/12) φέρει το κόμμα του τέως πρωθυπουργού Matteo Renzi να υπολείπεται κατά έξι μονάδων του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
Ταυτόχρονα πλήττεται από εσωτερικές έριδες και τραπεζικά σκάνδαλα, όπως σημειώνει το Reuters.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ixe για την ιταλική έκδοση της  Huffington Post Italia,  δίνει στο κεντροαριστερό κόμμα το 22,8% στην πρόθεση ψήφου έναντι 29% του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
Να σημειωθεί ότι, από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα το κόμμα του Renzi καταγράφει απώλειες περίπου πέντε μονάδων ενώ το ίδιο διάστημα το Κίνημα των Πέντε Αστέρων παρουσιάζει άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων.
Η κεντροδεξιά Forza Italia του Silvio Berlusconi λαμβάνει το 16,2%, με τους δεξιούς συμμάχους του τη  Λίγκα του Βορρά και τους Αδελφούς της Ιταλίας να βρίσκονται στο 12,1% και το 5% αντίστοιχα.
Αυτή η συμμαχία αναμένεται να κερδίσει και τις περισσότερες έδρες στις εκλογές, αλλά όχι αρκετές για την απόλυτη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επίπονες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.
Με τη δημοσκοπική υποχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν ότι ο ηγέτης του Matteo Renzi μπορεί να επιλέξει ή να αναγκαστεί να ανακοινώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος του κόμματος για πρωθυπουργός στις εκλογές.
Ο Renzi δεν έχει δώσει καμία ένδειξη μέχρι στιγμής πάντως θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα.
Το κόμμα διασπάστηκε επί ηγεσίας Renzi στον οποίο ασκήθηκε έντονη κριτική, πως έσυρε την παράταξη στα δεξιά του πολιτικού φάσματος. 
Οι αποσχισθείσες ομάδες του Δημοκρατικού Κόμματος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν ένα νέο αριστερό κόμμα που ονομάζεται «Ελεύθεροι και Ισότιμοι» το οποίο συγκεντρώνει το 7,3% στην πρόθεση ψήγοθ, σύμφωνα με την Ixe.
Η δημοτικότητα του Δημοκρατικού Κόμματος φαίνεται να έχει επίσης πληγεί από μια κοινοβουλευτική επιτροπή που εξετάζει την κατάρρευση 10 ιταλικών τραπεζών τα τελευταία δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης