Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η ανάπτυξη θα δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για τον εξορθολογισμό της φορολογίας

Ζαχαριάδης: Η ανάπτυξη θα δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για τον εξορθολογισμό της φορολογίας
Εκλογές θα διεξαχθούν το 2019, εκτιμά ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ 
«Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι να αισθανθεί δικαιωμένη στα επιμέρους αλλά στην γενική εικόνα, στη συνισταμένη. Επιδιώκουμε με τη λήξη της θητείας το 2019 τα πολλά μικρά επιμέρους να έχουν συνδεθεί σε ένα μεγάλο ‘’καλύτερο’’ για την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα» τονίζει ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του στην Kontra news.
«Είναι σημαντική ανάσα και το κοινωνικό μέρισμα και η έκτακτη βοήθεια στους νέους, που κάποιοι βιάστηκαν να τη χαρακτηρίσουν λαϊκισμό και φιλοδώρημα.
Βεβαίως δεν λύνουν το πρόβλημα, βεβαίως η λύση είναι στην ανάπτυξη, τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας», επισημαίνει ο κ. Ζαχαριάδης.
Η ανάπτυξη της οικονομίας θα δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο και για τον εξορθολογισμό της φορολογίας και για ποιοτικότερο και στοχευμένο κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας, που η ρημαγμένη χώρα μας το έχει ανάγκη, υποστηρίζει και υπογραμμίζει πως η οικονομία όχι απλά αποδίδει σε μακροοικονομικό επίπεδο αλλά περνάει με άνεση τον πήχη.
«Η λήξη των μνημονίων σηματοδοτεί την λήξη της σκληρής και πολλές φορές στραγγαλιστικής επιτροπείας και την μετάβασή μας σε καθεστώς εποπτείας σε ανάλογα πρότυπα, υπολογιζόμενης της οικονομικής μας κατάστασης, με τις χώρες που ήταν σε μνημόνια και βγήκαν ή ήταν κοντά στη μνημονιακή γραμμή.
Με την πάροδο του χρόνου και τη βελτίωση της οικονομίας και η εποπτεία θα χαλαρώσει περαιτέρω.
Ήδη έχουμε το γενικό περίγραμμα ρύθμισης του χρέους.
Μέχρι και το τέλος του προγράμματος θα γίνει ότι χρειάζεται για να αναδιαρθρωθεί το προφίλ του χρέους και να μοιάζει με τα χρέη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν υψηλό αλλά διαχειρίσιμο χρέος», αναφέρει .
Για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει ότι η ρητορική του, η συνθηματολογία του και ο τρόπος που αντιπολιτεύεται θυμίζουν έντονα την εποχή Σαμαρά με αναβαθμισμένο τον ρόλο του κ. Γεωργιάδη και ό,τι αυτός εκπροσωπεί ιδεολογικά ενώ για την Φώφη Γεννηματά εκτιμά πως ανεξάρτητα από την θεμιτή κριτική που κάνει στη κυβέρνηση «θα ήθελα να επαναλαμβάνει περισσότερο την παλαιά δήλωσή της ότι την χωρίζει άβυσσος με την ΝΔ».
«Οι θέσεις ΝΔ και ΔΗΣΥ δεν είναι ίδιες, αλλά είναι δυστυχώς συγκλίνουσες» αναφέρει ενώ στην ερώτηση αν το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει πως «αν παίζετε στοίχημα σας προτείνω να ποντάρετε στο 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης