Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση του Βασιλιά της Ισπανίας Felipe στους Καταλανούς αποσχιστές: Αποφύγετε μια νέα σύγκρουση

Έκκληση του Βασιλιά της Ισπανίας Felipe στους Καταλανούς αποσχιστές: Αποφύγετε μια νέα σύγκρουση
Η καταλανική κοινωνία να ξαναβρεί την ηρεμία, τη σταθερότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό ζήτησε ο Felipe
Έκκληση στους Καταλανούς αποσχιστές που αποτελούν την πλειοψηφία στο καταλανικό κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης 21/12 να αποφύγουν μια νέα σύγκρουση με την Ισπανία απηύθυνε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Felipe.
«Το νέο καταλανικό κοινοβούλιο ότι θα πρέπει να «αντιμετωπίσει τα προβλήματα που επηρεάζουν όλους τους Καταλανούς σεβόμενο την πληθώρα απόψεων και σκεφτόμενο με ευθύνη το καλό όλων.
Ο δρόμος (που θα ακολουθήσετε) δεν πρέπει να οδηγήσει εκ νέου στη σύγκρουση και τον αποκλεισμό, τα οποία, όπως το γνωρίζουμε ήδη, το μόνο που φέρνουν είναι τη διαμάχη, την αβεβαιότητα και την αποθάρρυνση.
Αυτό θα οδηγούσε σε μια ηθική, πολιτική και σίγουρα οικονομική εξαθλίωση της κοινωνίας» τόνισε στο μήνυμα του ο Βασιλιάς της Ισπανίας, ο οποίος ζήτησε από την καταλανική ηγεσία «η καταλανική κοινωνία, τόσο πολύπλευρη και πλουραλιστική, να ξαναβρεί την ηρεμία, τη σταθερότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό, με τρόπο που οι ιδέες να μην απομακρύνουν και να μην χωρίζουν πλέον τις οικογένειες και τους φίλους».
«Η Ισπανία είναι μια ώριμη δημοκρατία, όπου κάθε πολίτης της μπορεί να σκέφτεται, να υπερασπίζεται και να αμφισβητεί ελεύθερα και δημοκρατικά, τις απόψεις και τις ιδέες του, όχι όμως να επιβάλλει τις ιδέες του στους άλλους» υποστήριξε ο βασιλιάς της Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης