Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gallup: Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να θαυμάζουν τους B. Obama και H. Clinton

Gallup: Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να θαυμάζουν τους B. Obama και H. Clinton
Ο Obama λαμβάνει ποσοστό 17% και η H. Clinton βρίσκεται στο 9% για το 2017
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, αποτελεί τον άντρα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί και μάλιστα βρίσκεται σε αυτή τη θέση για 10ο διαδοχικό έτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup.
Παράλληλα η Hilary Clinton είναι η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί, με την υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία να κατακτά αυτή τη θέση για 16ο διαδοχικό έτος.
Είναι η έβδομη φορά που ο εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κερδίζει την πρώτη θέση στην αντίστοιχη έρευνα, την οποία η Gallup πραγματοποιεί από το 1976.
Όμως μόνο δύο πρόεδροι, ο Harry Truman το 1947 και ο Gerald Ford το 1974, είχαν ποσοστά αποδοχής χαμηλότερα από το 50%, όπως συνέβη και στην τρέχουσα έρευνα για τον Donald Trump.
Πάντως ο Trump παραμένει ο δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων με το 35% να τον χαρακτηρίζουν ως τον άνδρα που θαυμάζουν περισσότερο, ενώ ο Obama λαμβάνει μόλις 1%.
Οι Δημοκρατικοί θαυμάζουν, όπως είναι φυσικό, περισσότερο τον Obama με 39% και προσφέρουν στον Trump ένα 3%.
Η Hillary Clinton μπορεί να μην κατόρθωσε να κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά παραμένει η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί.
«Κατόρθωσε να κερδίσει φέτος γιατί παραμένει πιο απλή και προσιτοί από άλλες υποψήφιες», εκτιμά η Gallup.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης