Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απόφαση των ΗΠΑ για παροχή visa σε Τούρκους πολίτες οδηγεί σε ράλι την τουρκική λίρα

Η απόφαση των ΗΠΑ για παροχή visa σε Τούρκους πολίτες οδηγεί σε ράλι την τουρκική λίρα
Κέρδη άνω του 1% για την τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου
Ράλι καταγράφει έναντι του δολαρίου η τουρκική λίρα, μετά την ανακοίνωση ότι οι Τούρκοι πολίτες θα έχουν στο εξής πλήρης πρόσβαση σε visa προκειμένου να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.
Την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης – η οποία πριν από τρεις μήνες είχε «παγώσει» αυτήν τη διαδικασία – ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Άγκυρα συμμορφώθηκε πλήρως με την απαίτηση των ΗΠΑ να μην υπάρχουν έλεγχοι σε Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι αποτελούν μέλη της επίσημης αποστολής των ΗΠΑ στην Τουρκία.
Παράλληλα προστίθεται ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν κάποιες αμφιβολίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ορισμένοι Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι έχουν συλληφθεί μετά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία (μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016).
Παρά, όμως, τις ανησυχίες αποφάσισαν να επαναφέρουν «σε πλήρη ισχύ το καθεστώς visa για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ».
Η ανακοίνωση ήταν αρκετή ώστε να οδηγήσει την λίρα σε άνοδο που ξεπέρασε το 1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να φθάνει στις 3,7730 λίρες ανά δολάριο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης