Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η GM κερδίζει δικαστική διαμάχη για οχήματα με πρόβλημα του διακόπτη ανάφλεξης

Η GM κερδίζει δικαστική διαμάχη για οχήματα με πρόβλημα του διακόπτη ανάφλεξης
Η GM έχει ήδη καταβάλει πάνω από 2,6 δισ. δολάρια σε ποινές και διακανονισμούς
Η General Motors κέρδισε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 δικαστική απόφαση σχετικά με ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης, οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για 124 θανάτους, με αποτέλεσμα η εταιρεία να προβεί σε μία μεγάλη ανάκληση οχημάτων.
Ο δικαστής της περιφέρειας στο Μανχάταν των ΗΠΑ, Jesse Furman, δήλωσε ότι οι ενάγοντες σε δύο περιπτώσεις που αφορούν ατυχήματα όπου είχαν ανοίξει οι αερόσακοι, δεν μπόρεσαν να επικαλεσθούν μαρτυρία εμπειρογνωμόνων, για να δείξουν πώς οι ελαττωματικοί διακόπτες ανάφλεξης είχαν παίξει ρόλο στα ατυχήματα.
Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι οι διακόπτες ανάφλεξης της GM ενδέχεται να έχουν περιστραφεί από τη στιγμή της πρόσκρουσης προκαλώντας τα ατυχήματα ή επιδεινώνοντάς τα, και στη συνέχεια να επιστρέψουν στη αρχική θέση, προτού ανοίξουν οι αερόσακοι.
Όμως, ο Furman, ο οποίος εποπτεύει τις πολυδιάστατες διαφορές πάνω από τους διακόπτες ανάφλεξης, συμπεριλαμβανομένων 213 περιπτώσεων όπου οι αερόσακοι άνοιξαν, αποκάλεσε τη μαρτυρία "αναξιόπιστη" επειδή δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι η "περιστροφή διακόπτη" σημειώθηκε οπουδήποτε.
"Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι αυτά τα συμπεράσματα μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε μια σειρά περιπτώσεων που εκκρεμούν τώρα και επομένως δεν τους φτάνει ελαφρά", ισχυρίστηκε ο Furman.
Αλλά ο δικαστής δήλωσε ότι ο ρόλος του είναι "να εξασφαλίσει την αξιοπιστία και τη συνάφεια της κατάθεσης των εμπειρογνωμόνων", και οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων των ενάγοντων "δεν συνάφδουν".
Η GM έχει ήδη καταβάλει πάνω από 2,6 δισ. δολάρια σε ποινές και διακανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε ποινική υπόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για το διακόπτη ανάφλεξης.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ ανακάλεσε πάνω από 2,6 εκατομμύρια οχήματα για το ελάττωμα από τον Φεβρουάριο του 2014.
Από τις 30 Νοεμβρίου, υπήρχαν 1.723 ανεπίλυτες σωματικές βλάβες και αιφνίδιες αιτίες θανάτου, μεταξύ των οποίων στις 213 άνοιξαν οι αερόσακοι.
Η GM, με έδρα το Ντιτρόιτ, είχε προηγουμένως διακανονίσει αξιώσεις που αφορούσαν περισσότερους από 1.700 αιτούντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης