Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Δεν παίζουμε για κομματικούς λόγους με εθνικά θέματα – Κρίσιμο το α’ εξάμηνο του 2018

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Δεν παίζουμε για κομματικούς λόγους με εθνικά θέματα – Κρίσιμο το α’ εξάμηνο του 2018
Δεν ανησυχώ για τη σταθερότητα της κυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ έχουν αποδείξει ότι είναι ειλικρινής σύμμαχος είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι για εθνικά θέματα όπως είναι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν χωρούν παιχνίδια για κομματικούς λόγους διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στη θέση της κυβέρνησης επί της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι «η γραμμή μας είναι ότι θα πρέπει να δοθεί μία λύση στο όνομα, η οποία να μην επιτρέπει να χρησιμοποιείται το όνομα αυτό ως όχημα αλυτρωτισμού, ως όχημα για εδαφικές διεκδικήσεις».
«Προφανώς το erga omnes (έναντι όλων) ήταν από τα ζητήματα που πάντα επεδίωκε η εθνική πολιτική μας γραμμή, και παραμένει βασικό ζήτημα» υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ο οποίος σχετικά με τη θέση των ΑΝΕΛ ότι δεν πρόκειται να δεχθούν μια ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία και αν αυτή θα επηρεάσει τον κυβερνητικό συνασπισμό, είπε ότι δεν ανησυχεί για την σταθερότητα της κυβέρνησης, «γιατί οι ΑΝΕΛ έχουν αποδείξει –παρά τις διαφορές που έχουμε σε πολλά ζητήματα- ότι είναι ειλικρινής και ντόμπρος σύμμαχος».
Ερωτηθείς για το πότε θα έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό από τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι ο κρίσιμος χρόνος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης