Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με σημαντική άνοδο 22% ολοκληρώνει το 2017 ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI

tags :
Με σημαντική άνοδο 22% ολοκληρώνει το 2017 ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI
Με σημαντική άνοδο 22% ολοκληρώνει το 2017 ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI
Σε εορταστικό κλίμα ολοκληρώνουν το 2017 οι αγορές ύστερα από μία χρονιά κατά την οποία η επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης ενίσχυσε τα εταιρικά κέρδη και τις τιμές των εμπορευμάτων.
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί 47 χώρες, ενισχύθηκε κατά 0,15% καθώς έξι συνεχείς εβδομάδες και πλέον 13 συνεχείς μήνες ανόδου τον οδήγησαν σε ένα ακόμα ιστορικά υψηλό επίπεδο.
Ο δείκτης βρισκόταν σε ανοδική τροχιά σχεδόν για το μεγαλύτερο μέρος του 2017, καταγράφοντας άνοδο 22% για το σύνολο του έτους.
Οι αναδυόμενες αγορές σημείωσαν κέρδη 34%.
Το Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 36%, η Νότια Κορέα κατά 22% και η Ινδία και η Πολωνία κατά 27% σε όρους τοπικού νομίσματος.
Ο ιαπωνικός Nikkei και ο S&P 500 ενισχύθηκαν σχεδόν κατά 20%. Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 14% ενώ ο βρετανικός FTSE σημείωσε άνοδο 7%.
Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα, ο χαλκός ξεχώρισε φέτος, εν μέρει χάρη στις προσδοκίες για αύξησης της ζήτησης για τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Η τιμή χαλκού, που σήμερα κινείτο κοντά σε υψηλό τετραετίας στα 7.284 δολάρια ανά τόνο, έχει αυξηθεί φέτος περισσότερο από 30% και οδεύει προς τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2009.
Ο χρυσός, η τιμή του οποίου κινείτο στα 1.295,18 δολάρια η ουγγιά, αναμένεται να ολοκληρώσει τη χρονιά με κέρδη άνω του 12%.
Οι τιμές του πετρελαίου ήταν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση ετών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για ισχυρή ζήτηση για εισαγωγές αργού στην Κίνα και απρόσμενη μείωση στην παραγωγή στις ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ ενισχύθηκαν κατά 45 σεντς στα 66,61 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο άνω του 16% για το σύνολο του έτους μέχρι στιγμής.
Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκαν νωρίτερα κατά 46 σεντς στα 60,30 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης