Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οδικά έργα στη Δ. Ελλάδα ύψους 50 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

Οδικά έργα στη Δ. Ελλάδα ύψους 50 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
Τα έργα  περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε υφιστάμενους κόμβους
Σημαντικά οδικά έργα για τη Δυτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ένα από αυτά τα έργα είναι ο δρόμος Πύργος - Καλό Νερό, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, το οποίο χαρακτηρίζεται «ως έργο πνοής για την Ηλεία».
Το έργο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε υφιστάμενους κόμβους, δημιουργία νέων κόμβων, βελτιώσεις καμπυλότητας και ορατότητας της οδού, οριζόντια και κάθετη σήμανση, αλλαγή και βελτίωση ασφαλτοτάπητα, φωτισμό κ.ά.
Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό έργο είναι η σύνδεση του λιμένα Αιγίου με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών, προϋπολογισμού 6.450.000 ευρώ.
Η μελέτη του έργου αφορά εργασίες κατασκευής της οδού σε νέα χάραξη, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Ακόμη, στα έργα συμπεριλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο οδικό τμήμα Κεφαλόβρυσο - Αγρίνιο - Κουβαράς, όπως και εργασίες για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων που παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο, το οποίο συνδέει την Πάτρα με το Λεβίδι της Αρκαδίας.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εντάχθηκαν ακόμα η κατασκευή παραλιακής οδού στον δήμο Πηνειού της Ηλείας, η κατασκευή της οδού Πωγωνιά - Πλαγιά στο δήμο Ακτίου - Βόνιτσας, Αιτωλοακαρνανίας και η αποκατάσταση της οδού Περίστα - Κλεπά του δήμου Ναυπακτίας.
Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι «πρόκειται για έργα που η περιοχή μας διεκδικούσε εδώ και καιρό», προσθέτοντας:
«Για μια ακόμη φορά η σωστή προετοιμασία και η εποικοδομητική συνεργασία απέδωσαν.
Με στοχευμένες παρεμβάσεις και στρατηγικό σχεδιασμό πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης