Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης - Εμείς δεν έχουμε το πρόβλημα που είχε η ΝΔ

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης - Εμείς δεν έχουμε το πρόβλημα που είχε η ΝΔ
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύσκεψης πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό
«Η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται πατριωτικά και εθνικά υπεύθυνα», δήλωσε αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
«Στη Βουλή οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με την πλειοψηφία των κομμάτων, δεν έχουμε μια κομματοκρατούμενη Δημοκρατία όπου είναι επτά τα κόμματα και πρέπει τα τέσσερα τουλάχιστον να συμφωνούνε.
Στη Δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει», τόνισε ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξη του στον Real FM.
Ο υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα δείξει και εξάλλου αυτό είναι ένα θέμα που το επιλέγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χώρας».
Ο Νίκος Κοτζίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση και άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία.
«Ακούω το εξής τρομερό επιχείρημα: να παραιτηθεί, λέει, η κυβέρνηση επειδή διαφωνεί ένα μέρος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή έχει μια άλλη γνώμη.
Πρώτον, η κυβέρνηση έχει τον τρόπο της για να συζητάει και να λύνει τα θέματα, ασφαλώς θα υπάρξει και υπουργικό συμβούλιο, τις επόμενες ημέρες, όπου θα συζητήσουμε και θα παρουσιάσω τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης, όμως με κανένα τρόπο εμείς δεν έχουμε αυτό το σπυρί της αρρώστιας, θα έλεγα, που είχε η Νέα Δημοκρατία στην εποχή που ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πολιτική του γραμμή γύρω από το Μακεδονικό διότι την πρώτη έφυγε ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με μια ομάδα βουλευτών και τη δεύτερη οι Έβερτ, Κανελλόπουλος και Δήμας του απέτρεψαν να έχει την πλειοψηφία για να πάρει αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Εξωτερικών έστρεψε τα βέλη του και κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας: «Δεν θυμάμαι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις δύο μεγάλες προσπάθειες που έκανε να λύσει το πρόβλημα και που απέτυχαν, να έχει παραιτηθεί.
Και είναι άξιον απορίας να λέει αυτά τα πράγματα ο γιος του, ο οποίος, εντάξει, να μην ξέρει επαρκώς την ελληνική ιστορία, αλλά την ιστορία της οικογένειάς του και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όφειλε να γνωρίζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης