Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ποδαρικό με καταστροφή από τη Phoenix Capital - O πληθωρισμός και η έκρηξη της φούσκας των ομολόγων το 2018

Ποδαρικό με καταστροφή από τη Phoenix Capital - O πληθωρισμός και η έκρηξη της φούσκας των ομολόγων το 2018
Ποδαρικό με καταστροφή από τη PhoenixCapital - Oπληθωρισμός και η έκρηξη της φούσκας των ομολόγων το 2018

Με το αγαπημένο της θέμα τον πληθωρισμό κάνει ποδαρικό στο 2018 με την πρώτη ανάλυσή της για το νέο έτος η γνωστή εταιρία σύμβουλος επενδύσεων Phoenix Capital.
Όπως αναφέρει στην ανάλυσή της ο Ιούνιος του 2017 θα μείνει στη νομισματική ιστορία ως η ημερομηνία που όπου το "τζίνι" του πληθωρισμού "βγήκε από το μπουκάλι".
Αυτός ήταν ο μήνας που:
-Η πρόεδρος της Fed Janet Yellen ξεκίνησε τη διαδικασία μέσω της οποίας η Fed παραδέχτηκε δημοσίως ότι δεν έχει ιδέα για το πώς λειτουργεί πραγματικά ο πληθωρισμός.
-Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το τεράστιο πρόγραμμα QE, παρά τις σαφείς ενδείξεις ότι η οικονομία της Ιαπωνίας δεν είχε προβλήματα.
-Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το δικό της μαζικό πρόγραμμα QE παρά τις σαφείς ενδείξεις ότι η οικονομία της ΕΕ ήταν σταθερή.
Με απλά λόγια, τον Ιούνιο του 2017, η σημαντικότερη Κεντρική Τράπεζα στον κόσμο εγκατέλειψε κάθε πρόφαση ότι κατανοεί τον πληθωρισμό, ενώ περίπου την ίδια στιγμή που η δεύτερη και η τρίτη σημαντικότερη Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τα επίπεδα έκτακτης ανάγκης της νομισματικής χαλάρωσης παρά το γεγονός ότι οι αντίστοιχες οικονομίες τους ήταν σταθερές και αναπτύσσονταν.
Οι αγορές "εξέλαβαν την ένδειξη".
Από τον Ιούλιο του 2017, οι τιμές των εμπορευμάτων ξεπέρασαν σε αποδόσεις το δείκτη S&P 500 με μια σύντομη εξαίρεση στις αρχές Δεκεμβρίου 2017.

Commodities outperform stocks

Απλώς, ξεκινώντας από τον Ιούνιο του 2017, οι αγορές άρχισαν να προσαρμόζονται στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός ήταν σε άνοδο.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα βασίζονται στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Με απλά λόγια, όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται, τόσο αυξάνονται και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
Όταν οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται, οι τιμές των ομολόγων μειώνονται.
Όταν οι τιμές των ομολόγων μειώνονται, τότε εκρήγνυται η "φούσκα" των ομολόγων.
Όταν εκρήγνυται η "φούσκα" των ομολόγων τότυε ακολουθούν οι εκρήξεις από τις "φούσκες" των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων.
Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων αυξάνεται, ξεπερνώντας την τάση των 20 ετών.

10 Year Treasury Yields breaking out

Αυτό που έρχεται θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να ξεδιπλωθεί, αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Phoenix Capital "βρισκόμαστε στο τέλος του 2007 για την επόμενη κρίση"...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης