Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hyundai και η Kia αναμένουν αύξηση πωλήσεων 4% για το 2018

Η Hyundai και η Kia αναμένουν αύξηση πωλήσεων 4% για το 2018
Η Hyundai και η θυγατρική Kia δήλωσαν ότι η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί στις αμερικανικές και κινεζικές αγορές
Αύξηση πωλήσεων 4% για το 2018 αναμένουν οι Νοτιοκορεάτικες Hyundai και Kia, υποδηλώνοντας μια αργή ανάκαμψη από την ύφεση, λόγω έλλειψης SUV οχημάτων στις ΗΠΑ, αλλά και των διπλωματικών εντάσεων με την Κίνα.
Η Hyundai και η θυγατρική Kia δήλωσαν ότι η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί στις αμερικανικές και κινεζικές αγορές, καθώς παρουσίασαν συνολικό στόχο πωλήσεων 7,55 εκατομμυρίων οχημάτων το 2018, από 7,25 εκατομμύρια οχήματα το 2017.
"Το περιβάλλον της αγοράς αναμένεται να είναι δύσκολο λόγω της επιβράδυνσης στις μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, της παρατεταμένης χαμηλής ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία και του εμπορικού προστατευτισμού στις μεγάλες χώρες", δήλωσε η Hyundai.
Οι πωλήσεις υποχώρησαν 7% το 2017 από το 2016, μειώνοντας πολύ τον στόχο των 8,25 εκατομμυρίων οχημάτων και σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη μείωση πωλήσεων, καθώς οι πωλήσεις στην Κίνα και στις ΗΠΑ, προτίμησαν περισσότερο από τα σεντάν τα SUV.
Η διπλωματική ένταση μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας σχετικά με την ανάπτυξη αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας από τη Σεούλ, επηρέασε επίσης τις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων, αν και δύο χώρες συμφώνησαν πρόσφατα να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους.
"Ο στόχος του 2018 για τις Hyundai και Kia είναι χαμηλότερος από τον αναμενόμενο. Φαίνεται ένας συντηρητικός στόχος, αντικατοπτρίζοντας τη βραδεία ανάκαμψη της Κίνας και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην Ουάσινγκτον", δήλωσε ο Kim Jin-woo, αναλυτής της εταιρείας Korea Investment & Securities.
Ενώ η Hyundai σχεδιάζει να κυκλοφορήσει περισσότερα SUV στις ΗΠΑ και την Κίνα το 2018, οι αναλυτές αναφέρουν ότι νέα μοντέλα όπως το επανασχεδιασμένο SUV Santa Fe μπορεί να κυκλοφορήσει πολύ αργά μέσα στη χρονιά για να επηρεάσει σημαντικά τις πωλήσεις.
Ο πρόεδρος του ομίλου Hyundai Motor Chung Mong-koo ανέφερε σε δήλωσή του ότι "θα ανοιχτούν" σε νέες αγορές όπως η Νοτιοανατολική Ασία, καθώς ο προστατευτισμός αναμένεται να αναπτυχθεί αλλού.
Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα διεξάγουν συνομιλίες για εμπορική συμφωνία στις 5 Ιανουαρίου, παρόλο που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απείλησε να αποσυρθεί από το σύμφωνο.
Ο Chung, 79 ετών, δεν μίλησε στην ετήσια ομιλία του νέου έτους στους υπαλλήλους για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Έχει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις από τον Δεκέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης