Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πληροφορίες από Αυστραλούς διπλωμάτες πιθανόν να έχουν προκαλέσει την έρευνα του FBI για τη Ρωσία

Πληροφορίες από Αυστραλούς διπλωμάτες πιθανόν να έχουν προκαλέσει την έρευνα του FBI για τη Ρωσία
Οι πληροφορίες από τους Αυστραλούς είχαν μεγάλη επιρροή στην απόφαση του FBI τον Ιούλιο του 2016 να ξεκινήσει την έρευνα
Αυστραλοί διπλωμάτες μπορεί να έχουν μεταφέρει βασικές πληροφορίες στις ΗΠΑ που οδήγησαν το FBI να ξεκινήσει τη διερεύνηση για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές το 2017, επικεφαλής της οποίας είναι ο ειδικός σύμβουλος Robert Mueller, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, αναφέροντας τέσσερις ανώνυμους σημερινούς και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Trump, δήλωσε στον αυστραλιανό διπλωμάτη Alexander Downer, ότι η Ρωσία είχε καταστρεπτικές πληροφορίες, για τη δημοκρατική προεδρική υποψήφια Hillary Clinton.
Η συνομιλία το Μάιο 2016 συνέβη στα πολυτελή δωμάτια κρασιών του Kensington στο Λονδίνο, σύμφωνα με τους Times.
Αυστραλοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τις ΗΠΑ για τη συζήτηση δύο μήνες αργότερα, μετά την δημοσιοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανέφερε η εφημερίδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πληροφορίες από τους Αυστραλούς είχαν μεγάλη επιρροή στην απόφαση του FBI τον Ιούλιο του 2016, να ξεκινήσει την έρευνα σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές και τη πιθανή συμπαιγνία με την εκστρατεία του Trump.
Η έκθεση που επικαλούνται οι Times, έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του προέδρου Donald Trump, ότι η έρευνα για τη Ρωσία ξεκίνησε από πληροφορίες που βρέθηκαν σε ένα φάκελο που συνέταξε ο πρώην βρετανός μυστικός πράκτορας, Christopher Steele.
Ο Trump έχει ονομάσει τον φάκελο ως ένα"σωρό σκουπιδιών".
Τον Δεκέμβριο, δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter ισχυριζόμενος ότι ο φάκελος χρησιμοποιήθηκε ως η "βάση για την εκστρατεία του Trump!"
Ο Παπαδόπουλος παραδέχτηκε την ενοχή του τον Οκτώβριο 2017, λέγοντας ότι είπε ψέματα στο FBI και από τότε συνεργάζεται με τους ανακριτές του Mueller.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο των Times, αλλά δήλωσε ότι "συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Ειδικό Σύμβουλο για να βοηθήσει σύντομα να ολοκληρώσει την έρευνά του".
Ο Trump και τα μέλη της ομάδας του προσπάθησαν να μειώσουν τον ρόλο που είχε ο Παπαδόπουλος στην εκστρατεία, με τον πρόεδρο να τον καλεί "νεαρό εθελοντή χαμηλού επιπέδου".
Η αρραβωνιαστικιά του Παπαδόπουλου, Simona Mangiante, αμφισβήτησε το γεγονός αυτό σε μια συνέντευξη το Δεκέμβριο στο ABC News.
Η Mangiante δήλωσε ότι η συνεργασία του Παπαδόπουλου με τον Mueller θα "κάνει μεγάλη διαφορά" στη έρευνα για τη Ρωσία και αποκάλεσε τον Παπαδόπουλο "το πρώτο ντόμινο στη υπόθεση της Ρωσίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης