Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καράογλου: Το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών – Τον Αύγουστο ο Τσίπρας θα ζητήσει καθαρή εντολή

Καράογλου: Το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών – Τον Αύγουστο ο Τσίπρας θα ζητήσει καθαρή εντολή
Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διεξαχθούν εκλογές πριν τη λήξη της θητείας του ΠτΔ είπε ο κ.Καράογλου
Την εκτίμηση πως το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Καράογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι στις 20 Αυγούστου του 2018, όταν και λήγει το τρίτο μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει καθαρή εντολή.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Καράογλου υποστήριξε ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διεξαχθούν εκλογές πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να μπλοκάρουν την εκλογή του, όπως είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2014.
Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια ο κ.Καράογλου είπε ότι δεν θα είναι καθαρή έξοδος, μια και θα υπάρχει άτυπο μνημόνιο «με βάση όσα έχουν ψηφιστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2019».
Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι υπάρχει η πρόθεση να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν υποσχέσεις για κάποια πράγματα, όπως για το όνομα του αεροδρομίου, για αλλαγές στα βιβλία και για τη λήξη του αλυτρωτισμού, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα πράξη.
«Το Σκοπιανό είναι συνολικά ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα, τη στιγμή που οι Σκοπιανοί θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν είναι Μακεδόνες με την ιστορική έννοια και πρέπει να κλείσει το θέμα αυτό» είπε ο κ.Καράογλου, τονίζοντας ότι θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στην ονομασία απλώς και μόνο επειδή είναι γεωγραφικός ο προσδιορισμός.
Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως η ΝΔ θα ξεκαθαρίσει τη θέση της όταν έρθει η ώρα, αλλά προέχει να δει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον άλλο κυβερνητικό έτερο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες θέσεις εντός της κυβέρνησης.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως τη στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα που επιθυμούν έχουν πρόβλημα, μιας και η Ελλάδα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος τους και είναι και η χώρα που θα κρίνει την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.
«Δεν θα πρέπει να ξεπουλήσουμε την ιστορία μας» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης