Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναδεικνύει το αντιπολιτευτικό αδιέξοδο της ΝΔ

Κατρούγκαλος: Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναδεικνύει το αντιπολιτευτικό αδιέξοδο της ΝΔ
Εθνική γραμμή είναι ένα όνομα που δεν μπορέσει να αποτελέσει όχημα για αλυτρωτισμό είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναδεικνύει το αντιπολιτευτικό αδιέξοδο της ΝΔ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ.Εξωτερικών, Γ.Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι εθνική γραμμή είναι να υπάρξει μια ονομασία που δεν μπορεί να αποτελέσει όχημα για αλυτρωτισμό.
«Η εθνική γραμμή είναι το όνομα στο οποίο θα καταλήξουμε να μην μπορεί να αποτελεί όχημα για αλυτρωτισμό, να  μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμβολικά για εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας.
Εθνικά συμφέρουσα λύση είναι μία που θα διασφαλίζει πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνεται», τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, υποστήριξε ότι «δεν μπορείς όταν συνομιλείς με άλλη χώρα, τις επιμέρους κινήσεις και τακτικές να τα καταστήσεις εκ των προτέρων γνωστά, διαφορετικά δεν έχει νόημα η διαπραγμάτευση».
«Την παρούσα περίοδο υπάρχει ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον από τη σκοπιανή πλευρά να αναθερμανθεί το ενδεχόμενο εισόδου στους διεθνείς οργανισμούς με πρώτο το ΝΑΤΟ.
Αυτό αποτελεί ενδεχομένως και όρο βελτίωσης της πολύ δύσκολης εσωτερικής κατάστασης στη χώρα.
Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ευνοήσουμε τις ευρωπαϊκές και διεθνείς προοπτικές αυτής της χώρας, φτάνει -προφανώς- να λυθεί το μοναδικό θέμα που μας χωρίζει» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος επιτέθηκε κατά της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «οι ακροδεξιές "μετεγγραφές" κατά την περίοδο Σαμαρά αλλοίωσαν αρκετά έντονα την φυσιογνωμία του κόμματος».
«Αν προσέξει κανείς την αντιπολιτευτική τακτική, ειδικά σε θέματα όπως το Σκοπιανό, κομμάτι της είναι ακριβώς να καλυφθούν οι διαφορές και αντιθέσεις ανάμεσα στις τρεις "φυλές" της ΝΔ, την ακροδεξιά, την νεοφιλελεύθερη και την παραδοσιακή λαϊκή Δεξιά.
Οι αντιφάσεις και το κενό στρατηγικής δεν αντανακλούν απλώς την πολιτική ικανότητα της ηγεσίας της ΝΔ, αλλά μία υπαρκτή κατάσταση... τριχασμού στο εσωτερικό του κόμματος» επεσήμανε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ο οποίος με αφορμή την εκλογολογία και τα σενάρια πτώσης της κυβέρνησης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο για αντιπολιτευτικό αδιέξοδο της ΝΔ.
«Η ΝΔ ονειρεύεται πάντοτε την "αριστερή παρένθεση" σε διάφορες εκδοχές.
Δεν της βγήκε στο επίπεδο της οικονομίας, την ονειρεύεται όπως ο πεινασμένος τα καρβέλια, στο επίπεδο των εθνικών θεμάτων.
Και στις δύο περιπτώσεις, είναι σαν να επενδύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αποτυχία της χώρας.
Φυσικά, δεν θα έρθει, γιατί έχει κυβέρνηση που νοιάζεται για το εθνικό συμφέρον και ιδίως δεν θέλει να προωθεί πολιτικές αδράνειας» υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης