Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Κοτζιά κατά των προκατόχων του στο Υπουργικό Συμβούλιο για το Σκοπιανό

Αιχμές Κοτζιά κατά των προκατόχων του στο Υπουργικό Συμβούλιο για το Σκοπιανό
Το να μην παίρνουμε καμία πρωτοβουλία περιμένοντας να έλθει η ώρα που θα κερδίσουμε τα πάντα, δεν αποτελεί σοβαρή και ενεργητική πολιτική, ανέφερε ο Κοτζιάς
Αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων και των προκατόχων του υπουργών Εξωτερικών άφησε ο Νίκος Κοτζιάς, κατά την ενημέρωση που έκανε για την εξέλιξη του Σκοπιανού, στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς είπε ότι “είμαστε υπεύθυνη και τολμηρή κυβέρνηση που κληρονόμησε προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις” και πρόσθεσε ότι “το να μην παίρνουμε καμία πρωτοβουλία περιμένοντας να έλθει η ώρα που θα κερδίσουμε τα πάντα, δεν αποτελεί σοβαρή και ενεργητική πολιτική.
Σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική είναι να έχεις το θάρρος να παίρνεις πρωτοβουλίες και να προχωράς σε επίλυση των προβλημάτων”.
Ο κ. Κοτζιάς παρουσίασε τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση και εξήγησε την θέση της ελληνικής κυβέρνησης που αποτελεί εθνική θέση από το 2008: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.
Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ενημέρωση και για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και για τα θέματα που έχουν μπει σε πορεία λύσης όπως το θέμα των κοιμητηρίων.

Ενημέρωση για το πολυνομοσχέδιο

Την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά το μεγαλύτερο μέρος της απασχόλησε η ενημέρωση των συναρμοδίων υπουργών για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατίθεται αύριο στην Βουλή.
Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους με έμφαση στα “ζητήματα που κερδήθηκαν όπως τα οικογενειακά επιδόματα για τα οποία ο προυπολογισμός αυξήθηκε από το 650 εκ. ευρώ στα 910 εκ. ευρώ έτσι ώστε με τα νέα κριτήρια κατανομής περί τα 600.000 νοικουριά να πάρουν μεγαλύτερο επίδομα.
Στάθηκε και στην αλλαγή της νομοθεσίας στην περίπτωση πτωχεύσεων  επιχειρήσεων και αναγκαστικών πλειστηριασμών που δίνει πλέον προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων με ποσό που ισούται με το εξαπλάσιο του κατώτατου μισθού πολλαπλασιασμένο με συντελεστή 2,75.
Ενημέρωση έκαναν για το δικό τους αντικείμενο και οι συναρμόδιοι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Θεανώ Φωτίου.
Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης.
Εκτεταμένη ενημέρωση έκανε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για το νομοσχέδιο για την Σαρία με την επισήμανση ότι πρόκειται για μεταρρυθμιστική τομή ως έκφραση δικαιωμάτων και του αστικού πολιτισμού, ενώ παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος μελλοντικές μεγαλύτερες τομές.

Σπ. Γκ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης