Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο ετήσιος πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στο 2.616% το 2017!

Βενεζουέλα: Ο ετήσιος πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στο 2.616% το 2017!
Ο πληθωρισμός μόνο τον Δεκέμβριο είναι μεγαλύτερος από τον συσσωρευμένο πληθωρισμό για ολόκληρο το 2017 για όλη τη Λατινική Αμερική
Οι τιμές στη Βενεζουέλα, η οποία πιστεύεται ότι έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 2,616% το 2017, σύμφωνα με την Εθνική Συνέλευση της αντιπολίτευσης της χώρας, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων κατά τη διάρκεια της σοβαρής οικονομικής κρίσης.
Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, οι αριθμοί των οποίων ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατέγραψαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, 85% αύξηση του πληθωρισμού το Δεκέμβριο 2017, ένα δείγμα του υπερπληθωρισμού για τον οποίο το σημείο αναφοράς είναι συνήθως 50%.
"Ο πληθωρισμός μόνο τον Δεκέμβριο είναι μεγαλύτερος από τον συσσωρευμένο πληθωρισμό για ολόκληρο το 2017 για όλη τη Λατινική Αμερική", δήλωσε ο José Guerra.
Ο ελάχιστος μισθός της χώρας αυξήθηκε κατά 40% τον Ιανουάριο 2017, αλλά εξακολουθεί να αξίζει λίγο περισσότερο από 2 δολάρια το μήνα στην ανταλλαγή μαύρης αγοράς, όπου το νόμισμα Bolivar εξασθένησε περίπου 35% έναντι του δολαρίου τον τελευταίο μήνα μόνο.
Εκατοντάδες άνθρωποι λήστεψαν μερικά σούπερ μάρκετ το Σάββατο, αφού οι αρχές υποσχέθηκαν περικοπές τιμών.
Η κεντρική τράπεζα δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία για τον πληθωρισμό ή του ΑΕΠ για δύο χρόνια.
Ωστόσο, η προσφορά χρήματος αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1.000% το 2017.
Ο πρόεδρος Nicolás Maduro αναφέρει ότι τα προβλήματα προέρχονται από τον «οικονομικό πόλεμο» που της Ουάσιγκτον και της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησής του.
Οι επικριτές κατηγορούν τον αυστηρό έλεγχο των νομισμάτων και των τιμών της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης