Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Θετικές οι προοπτικές για την Ελλάδα, αλλά... μην υποτιμηθεί ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών

Barclays: Θετικές οι προοπτικές για την Ελλάδα, αλλά... μην υποτιμηθεί ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών
Το ενδιαφέρον των αγορών θα στραφεί στην πολιτική της ΕΚΤ, στις προσπάθειες συγκρότησης κυβέρνησης στη Γερμανία, στις ιταλικές εκλογές και στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, σύμφωνα με την Barclays
Η Ελλάδα θα εξέλθει των προγραμμάτων στήριξης τον Αύγουστο του 2018, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για ένα ακόμη πρόγραμμα βοήθειας.
Αυτό είναι το βασικό σενάριο του νέου έτους για την Barclays, η οποία όμως υπενθυμίζει στους επενδυτές να μην υποτιμήσουν τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στη χώρα, ειδικά σε περίπτωση που η χώρα συνεχίσει να βρίσκεται υπό την ασφυκτική πίεση και εποπτεία των πιστωτών.
Σύμφωνα με την Barclays, η Ελλάδα θα είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την επενδυτική κοινότητα το 2018, αλλά τα σημαντικότερα που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον είναι η πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι προσπάθειες συγκρότησης κυβέρνησης στη Γερμανία, οι ιταλικές εκλογές και φυσικά οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Ειδικά για την ΕΚΤ, η Barclays εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές της μέσα στο έτος, λόγω της σταδιακής ανάκαμψης του πληθωρισμού.
Τότε, το καλοκαίρι του 2018 αναμένεται να δοθεί και μια εικόνα για τις προθέσεις της ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς τίτλων.
Επίσης, δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες αναταράξεις στις αγορές, σε περίπτωση που οι συνομιλίες για τον σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης δείξουν ότι το αδιέξοδο παραμένει.
Η νέα γερμανική κυβέρνηση πιθανότατα να συγκροτηθεί τον Απρίλιο, ίσως και αργότερα, με την Barclays να εκτιμά ότι θα είναι ο μεγάλος συνασπισμός μεταξύ CDU/CSU και SPD.
Η Ιταλία, ειδικά οι επερχόμενες εκλογές, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των αγορών το επόμενο διάστημα, καθώς το αποτέλεσμα είναι δύσκολο να προβλεφθεί.
Στόχος είναι να αποκλειστεί ο κίνδυνος νέος εκλογών.
Τέλος, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα συνεχίσουν να απασχολούν τις αγορές.
Η Barclays αναμένει μια συμφωνία γενικών αρχών εντός του έτους, με τις λεπτομέρειες να διαμορφώνονται εντός του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης