Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Η ονομασία των Σκοπίων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για την ακροδεξιά χείρα της κυβέρνησης

Ποτάμι: Η ονομασία των Σκοπίων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για την ακροδεξιά χείρα της κυβέρνησης
Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι κυβερνητικές θέσεις θολώνουν υποστηρίζει το Ποτάμι
Η ονομασία των Σκοπίων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στην ακροδεξιά χείρα της κυβέρνησης, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 1920/1991 (Α΄11), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών" (Α΄182).
Ξεκινώντας την ομιλία του αναφερόμενος στην προαιρετικότητα της Σαρίας, υποστήριξε πως το παρόν νομοθέτημα είναι το μισό βήμα σε μια διαδικασία κατάργησής της.
Επιπλέον, τόνισε πως σε ένα φιλελεύθερο κράτος η εφαρμογή της Σαρίας αποτελεί παραχάραξη συνταγματικών αρχών, όπως αυτών της δίκαιης δίκης, της ισότητας των φύλων, της υπεροχής του συμφέροντος του παιδιού.
Ο κ. Μαυρωτάς κατά την ομιλία του δήλωσε, πως στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι κυβερνητικές θέσεις θολώνουν, καθώς διατυπώνονται δύο γραμμές, άλλη ο Πρωθυπουργός, άλλη ο συμ-πρωθυπουργός, κ. Καμμένος.
Μάλιστα, πριν 3 χρόνια όταν είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις στο θέμα, ο κ. Καμμένος δεν είχε αντιδράσει.
Σήμερα όμως αντιδρά καιροσκοπικά.
Για την επίλυση του ζητήματος πρέπει να λείψουν οι λαϊκισμοί και η πατριδοκαπηλία και βέβαια το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να αφεθεί στην ακροδεξιά χείρα της κυβέρνησης.
Κλείνοντας την ομιλία του, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο των 600 σελίδων και των 400 άρθρων με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, επεσήμανε ότι έρχεται πάλι παραμονές του Eurogroup, ώστε να γίνουν όλα ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε και να προλάβουμε τις ημερομηνίες.
Ήρθε, όμως, η ώρα να καταλάβει η κυβέρνηση, ότι οι αδιέξοδες κοκορομαχίες και τα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» είναι αυτά που μας καθήλωσαν, όταν άλλες χώρες, ξεφεύγοντας από τα δεσμά του λαϊκισμού και της πόλωσης, άρχισαν ήδη να αναπνέουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης