Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας στην ΠΓΔΜ – Υπάρχει διάθεση για λύση στην ονομασία

Κατρούγκαλος: Ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας στην ΠΓΔΜ – Υπάρχει διάθεση για λύση στην ονομασία
Το πρόβλημα με το όνομα της ΠΓΔΜ έπρεπε να έχει λυθεί από τη δεκαετία του ’90 τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε τις θέσεις της όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΠΓΔΜ Bujar Osmani.
«Εμείς ξεκαθαρίσαμε στην ΠΓΔΜ τη δική μας θέση και την ανάγκη να διαχωριστεί η δίκη μας Μακεδονία από τη δική τους χώρα.
Υπάρχει διάθεση και από τις δυο πλευρές
Η ΠΓΔΜ πιέζεται γιατί θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «το πρόβλημα με το όνομα της πΓΔΜ έπρεπε να έχει λυθεί από τη δεκαετία του '90 αλλά δεν βρέθηκε λύση λόγω των εσωκομματικών προβλημάτων της ΝΔ».
Αναφερόμενος στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών ο κ.Κατρούγκαλος διαχώρισε το θέμα της έκδοσης τους στην Τουρκία από την παροχή ασύλου ενώ ερωτηθείς για το έτερο καυτό θέμα, αυτό των πλειστηριασμών, υπογράμμισε πως «με τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη προστατεύεται η λαϊκή κατοικία».
«Εάν δεν ισορροπήσει το ενεργητικό με το παθητικό των τραπεζών, θα έχουμε τράπεζες ζόμπι και δεν θα μπορούν να πάρουν δάνεια ούτε οι πολίτες, ούτε οι επιχειρήσεις» επεσήμανε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος σχετικά με τις αντιδράσεις για τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τις απεργίες, τόνισε ότι «κακώς οι συνδικαλιστές κατηγορούν την κυβέρνηση, γιατί ο νόμος δεν καταργεί την απεργία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης