Κοινωνία

ΟΤΟΕ: Με το πολυνομοσχέδιο η Κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική μνημονιακής υπακοής

ΟΤΟΕ: Με το πολυνομοσχέδιο η Κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική μνημονιακής υπακοής
Η ΟΤΟΕ θα παραμείνει άγρυπνος φρουρός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων
Με ένα πολυνομοσχέδιο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των δανειστών, που αφορά στην ισοπέδωση έως την εξαφάνιση δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, έρχεται η Κυβέρνηση να επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά μια πολιτική μνημονιακής υπακοής, που ακυρώνει στην πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες, όσων πίστεψαν σε καλύτερες μέρες, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος.
«Το τραγικό αυτής της θλιβερής πολιτικής» τονίζεται, «είναι ότι στηρίζεται ξανά σε έναν αυταπόδεικτα ψευδή ισχυρισμό, ότι πρόκειται για πολιτική αριστερής κατεύθυνσης, με ταξικό πρόσημο και κοινωνική ευαισθησία, που βρίσκει όμως το πολιτικό θράσος να παρακάμψει αρχές, ιδέες και διακηρύξεις και να επιτεθεί στο θεμελιώδες δικαίωμα της απεργίας».
Η ΟΤΟΕ από τη μεριά της, «έχει καθήκον και υποχρέωση να παρέμβει αποφασιστικά και να αντισταθεί με όλες της τις δυνάμεις όταν επιχειρείται να αφοπλιστεί θεσμικά και ουσιαστικά το συνδικαλιστικό κίνημα με την υπονόμευση έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.
Ως κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων με ιστορία και αποτελεσματικούς αγώνες προσφοράς και συνέπειας στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, έχουμε και πραγματική κοινωνική ευαισθησία, αλλά και ουσιαστικούς λόγους να παρέμβουμε αποφασιστικά, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε προς ψήφιση η Κυβέρνηση στη Βουλή.
Και οι λόγοι αυτοί αφορούν στην κινητήριο δύναμη της οικονομίας, που είναι οι Τράπεζες, οι οποίες στην παρούσα φάση βρίσκονται σε στάση αναμονής, ως προς τις εξελίξεις που αφορούν στις φημολογούμενες επενδύσεις και στην ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα ασκούν πιέσεις κατόπιν εντολών των ξένων μετόχων στην απασχόληση των εργαζομένων με διάφορες μορφές και τρόπους στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων, που συνεχίζουν να αποτελούν πραγματικό ή εικονικό άλλοθι».
Στη συνέχεια η ΟΤΟΕ υπογραμμίζει:
• Επισημαίνουμε στην Κυβέρνηση ότι, το Πολυνομοσχέδιο της μνημονιακής πολιτικής που κατέθεσε στη Βουλή, αν συγκεντρώσει τις ψήφους των Βουλευτών της, που «θα πειστούν» για το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της, αλλά και άλλων Βουλευτών του Κοινοβουλίου, θα περάσει.
Θα είναι όμως ένα πολυνομοσχέδιο ντροπής, που θα μείνει στα χαρτιά και στο περιθώριο της κοινωνικής συνείδησης των εργαζομένων και του λαού μας, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί στίγμα μιας συνειδητής αμνησίας σκοπιμοτήτων για όλους εκείνους που θα αποδεχθούν την ευκαμψία της ψήφου τους.
• Προειδοποιούμε τις Τράπεζες να μην κάνουν το λάθος να θεωρήσουν, ότι το πολιτικό, το οικονομικό και το κοινωνικό κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας, τις ευνοεί και θελήσουν να εφαρμόσουν ευκαιριακά, επιχειρησιακά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
Η ΟΤΟΕ θα παραμείνει, όπως πάντα, άγρυπνος φρουρός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων, έχοντας σαφή επίγνωση της συμβολής τους και του τιμήματος που πλήρωσαν στα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Σε κάθε περίπτωση και ως κλάδος, αλλά και μαζί με την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, θα είμαστε μπροστά στους αγώνες απόκρουσης των επιθέσεων με αποφασιστικότητα και θάρρος, και θα χαλάσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης