Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Το «έξυπνο χρήμα» έχει προεξοφλήσει την έκρηξη πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Phoenix Capital: Το «έξυπνο χρήμα» έχει προεξοφλήσει την έκρηξη πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Τι δείχνει η πορεία των αγορών συναλλάγματος και ομολόγων
Σταθερά υπέρ της άποψης ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εκρηκτικά ανοδική πορεία, παραμένει η Phoenix Capital, η οποία σε report της υποστηρίζει ότι η πορεία των δύο βασικών αγορών, αυτών χρέους και συναλλάγματος, στηρίζουν απόλυτα τη θέση της.
Όπως σημειώνει στο report της, όποιος επιθυμεί να ξεκινήσει να επενδύει θα πρέπει πριν από οτιδήποτε άλλο να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι μετοχές είναι ο καθρέφτης του χρηματιστηριακού συστήματος.
Όμως η αμερικανική μετοχική αγορά έχει κεφαλαιοποίηση περί των 26 τρισ. δολαρίων.
Την ίδια ώρα η αγορά διαπραγμάτευσης του αμερικανικού χρέους (κρατικά ομόλογα, εταιρικά ομόλογα, δημοτικά ομόλογα κτλ.) αποτιμάται στα 60 τρισ. δολάρια.
Όσο για τη διεθνή αγορά συναλλάγματος είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς η αξία των συναλλαγών σε αυτήν φθάνει στα πέντε τρισ. δολάρια ημερησίως.



Με απλά λόγια, τονίζει η Phoenix Capital ως «έξυπνο χρήμα» θα πρέπει να χαρακτηρισθεί η αγορά συναλλάγματος, κατόπιν αυτή ομολόγων και αυτή μετοχών είναι η τρίτη σημαντικότερη.
 Οι αγορές συναλλάγματος και ομολόγων έχουν την τάση να αντιδρούν νωρίτερα από αυτές μετοχών πριν από μία «σεισμική» αλλαγή στην οικονομία.
Ως εκ τούτου καλό θα είναι οι επενδυτές να εξετάσουν γιατί το αμερικανικό δολάριο καταρρέει, ακολουθώντας πτωτική πορεία για σχεδόν 12 διαδοχικούς μήνες.
Την ίδια ώρα οι τιμές των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχωρούν, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να βρίσκονται άνω του μέσου επιπέδου των τελευταίων 20 ετών.
Τι κινεί αυτές τις δύο αγορές;
Η εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κινείται ανοδικά και μπορεί να «ξεσπάσει» ανά πάσα στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης